Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osijek 1. dio

VIDEO Pokolj u Borovu Selu nije bio slučajnost

Foto: Screenshot
19.10.2019.
u 09:55

Neprijateljske snage djelovale su na pravcima Batinskog mosta i Baranje kao i mosta kod Erduta, gdje se Dalj i Borovo Selo koristilo za pripremu mostobrana

Istočna Slavonija je bila izložena neposrednom djelovanju obavještajnih službi Jugoslavenske Armije i Republike Srbije.

Osnovni cilj ovih službi je bio destabilizacija i stvaranje uvjeta za zauzimanje prostora u koji će se uvesti snage Jugoslavenske Armije u trenutku kada započne vojna intervencija, odnosno ratna opcija rješenja krize u Jugoslaviji.

Sa sjeverne strane ove bojišnice, posebno mjesto su imali prijelazi preko Dunava. Stoga neprijateljske snage djeluju na pravcima Batinskog mosta i Baranje kao i mosta kod Erduta, gdje se Dalj i Borovo Selo koristilo za pripremu mostobrana.

Potpuni nadzor nad Dunavom preuzima ratna mornarica Jugoslavenske Armije. Dovlači se naoružanje i formiraju paravojne jedinice stoga pokolj u Borovu Selu, nije bio slučajnost. Kreće najznačajnija obrambena bitka za Hrvatsku, bitka koja će uvjetovati njen opstanak.

Epizoda se emitira na Z1, Plava Vinkovačka TV, Srce TV, Velebit TV, Adriatik TV,Kanal Ri, SB TV, TV Nova - Pula, TV Dalmacija, TV Diadora i HRT HB. Epizode možete pratiti online na www.vecernji.hr, a cijeli serijal je on line dostupan na http://www.studio23.hr.

Komentara 61

SH
Shalan
16:37 17.10.2019.

Ništa tu nije bila slučajnost. SANU je bio isplaniran do svih detalja, kako ideološki, tako vojno. Jedina nepredviđena i podcijenjena stavka bili su Hrvati.

DU
Deleted user
10:46 19.10.2019.

Čudno sve se zna , ima se dokumentacija , svjedoci , video zapisi , a ništa se ne dešava , nikome se ne sudi, nitko kažnjen Umjesto zločinaca hvatate stare babe na prelazima , mislim na semafor.

PO
pozornik66
16:58 17.10.2019.

To samo mogu zvjeri napravit, kopat ljudim oči i kidat udove na živo. To nisu ljudi to su zlikovci , sotone i ubojice, nacionalnost, vjera ili krvni rod nije bitno to triba osudit svatko ko ima imalo morala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije