Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrana Zagreba

VIDEO 'Možda je to bila ludost. Napali smo s boka i zarobili tri tenka'

Domovinski rat
Foto: Studio23
1/2
12.10.2019.
u 22:15

Pripadnici 2.gbr iskoristili su vrijeme koje im je dao neprijatelj, dočekavši ga i odbacivši čitavu mehaniziranu brigadu.

Zauzimanjem i obranom sela Dumače i Međurače, otvoren je prostor za dolazak dodatnih pojačanja. Novopridošli pripadnici 2.gbr, zaposjedaju selo Farkašić.

Spora reakcija neprijatelja i kasno shvaćanje važnosti ovog prostora, dovode do organiziranog i snažnog napada neprijateljske oklopno pješačke brigade uz silnu artiljerijsku potporu. No pripadnici 2.gbr iskoristili su vrijeme koje im je dao neprijatelj, dočekavši ga i odbacivši čitavu mehaniziranu brigadu.

Glavno težište njihovog napada bilo je na pravcu sela Farkašić, koje je branilo 30-tak iskusnih pripadnika 2.gbr. Mada odsječeni, prekinute radio veze, ali ukopani, sa pripremljenim minskim preprekama, odbijaju prvi napad i nanose teške gubitke neprijatelju, uz uništenje oklopnih vozila i zarobljavanje tri tenka, koje neprijatelj napušta u panici.

Više možete doznati u priloženom videoklipu koji Večernji list objavljuje u suradnji s portalom Studio 23:

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar Golum
Golum
23:03 12.10.2019.

Zasto nas preusmjeravate na gledanje dokumentarca koji morss platiti da bi gledao?

DA
Danko1982
22:43 12.10.2019.

Dajte, ne bih o povijesti. Ima li koja tema za budućnost?

AD
Administrator
04:03 13.10.2019.

Po količini lajkova, reklo ni se da ni uhljebi ove stvari vise ne citaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije