Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rođendan nacionalnog heroja

VIDEO Pogledajte kako ruski učenici sastavljaju kalašnjikove

Foto: Screenshot
1/5
10.11.2019.
u 09:35

Kalašnjikova, koji je umro 2013. u Rusiji smatraju nacionalnim herojem. Njegova jurišna puška koristi se širom svijeta

Povodom rođendana Mihaila Kalašnjikova ruskog konstruktora oružja čiji je najveći izum jurišna puška AK-47, poznata kao kalašnjikov okupila je brojne ruske školarce koji su rastavljali ovu najrasprostranjeniju pušku u svijetu.

Neki odjeveni u maskirne uniforme, sudjelovali su na natjecanju u rastavljanju i sastavljanu kalašnjikova. "Najmanje 100 sudionika danas je rastavilo kalašnjikove", rekao je Andrei Starykh, direktor natjecanja.

Kalašnjikova, koji je umro 2013. u 94. godini, u Rusiji smatraju nacionalnim herojem. Njegova jurišna puška koristi se širom svijeta. Više od 100 milijuna kalašnjikova prodano je širom svijeta, a oko 50 svjetskih vojski koristi AK-47, uključujući i one u Iraku i Somaliji, piše ibtimes.com.

 

Komentara 16

LA
lazovcino
13:18 10.11.2019.

Ona zemlja cija se djeca natjecu u rasklapanju i sklapanju kalasnjikova, ne mora se bojat da ce ju netko okupirat, a ona zemlja ciji predsjednicki kandidati su rat prosvirali u inostranstvu nema nikakvu buducnost.

MP
miroslav.petkovic.7564
10:24 10.11.2019.

Ovo je odlicno! Kamo sreceda i kod nas ovako uce. Jer nikad se nezna kad ce rat.A susjedi se naoruzavaju Vucko se priprema..A ne da idu od deset i dvanest godina po kafeima i puse..A vec i bjelo uzimaju.Gledam ovdje u Moskvi.tj Rus nema djeci ni pomislit ane da udu u kafe niu snu.Ljepo ih vidjeti od najmanji prvaka do vecisvi u odjelima pedantno.Rusija je postala vec jedna od prvih po proizvodnji patenata.Njihov predsjednik uci ih i pravi zdravu naciju.Pa osvojise sve zlatne medalje iz borilacki vjestina plivanja gimnastika.umjetnost na ledu. .Ljetni kao i zimski sportovi. Stotine medalja cudo jedno. Umjetnost na ledu nemoguce petnest ili sedamnest im god prvaci svjeta. To jest takorekuc djeca. Kod nas u kafeu vec pusi od dvanest trinest god. Treba uvesti obavezni vojni rok od petnest mjeseci dase kale..Puno mogu naucit zivit zdravije i disciplinarnije.Dase utegne ko pravi vojnik. Ne jedna mu noga u cizmi druga u patiki.A gace mu spale do guzice ..Stvarno moderno nema sta.

SA
sargu123
20:47 10.11.2019.

Kalac je jedna od najboljih stvari kaj su Rusi izmislili, nek priča tko kaj hoće ali je tako! Radi uvijek i u najgorim uvjetima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije