Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opleo po ministrici

VIDEO Pavliček u Sabor donio kobasice i salamu: 'Morat ćemo dočekivati goste s jeftinim parizerom'

Marijan Pavliček u Saboru
Foto: Internet TV Hrvatskoga sabora
1/7
28.11.2023.
u 11:27

Marijan Pavliček navodi kako je prije dva tjedna rečeno da će klanje biti dozvoljeno nakon 27. studenoga, no rok je produljen do 15. prosinca

Saborski zastupnici danas se izjašnjavaju o amandmanima na Vladin prijedlog Državnog proračuna za 2024. Na predloženi Državni proračun podneseno je ukupno 468 amandmana, od kojih su 463 odnijeli oporbeni zastupnici, a pet je amandmana vladajućih. Sjednica je počela iznošenjem stajališta, a u ime Kluba zastupnika Hrvatskih suverenista, govorio je Marijan Pavliček. On je kritizirao Ministarstvo poljoprivrede vezano uz postupanje s afričkom svinjskom kugom

"Danas sam ciljano obukao ovu šokačku reklu i šešir kako bi još jedanput dao do znanja da apsolutno podržavam naše svinjogojce, poljoprivrednike, seljake koji već sedmi dan na različitim punktovima po kiši, snijegu, hladnoći i vjetru prosvjeduju. Oni nisu tamo iz hira, nisu tamo jer su ispolitizirani. Tamo su jer su na koljenima", naveo je Pavliček uvodno te istaknuo kako su poljoprivrednici nezadovoljni borbom resornog ministarstva protiv afričke svinjske kuge. 

"Rezultat te borbe je katastrofalan", kaže te ističe kako je eutanazirano 37 tisuća svinja od 23. lipnja. Također, kritizirao je ministricu Mariju Vučković

"Ministrica je donijela niz nelogičnih naredbi. Jedna od njih, a to je i najgora, je da i dan danas zabranjuje klanje zdravih svinja na području Vukovarsko-srijemske županije, dijelom Osječko-baranjske i dijelom Brodsko-posavske. Radi se o nekoliko desetaka tisuća svinja u trećoj kategoriji. Zbog čega se zabranjuje klanje zdravih svinja?", upitao je. 

Napominje kako je do sada u mesnoj industriji poklano preko 50 tisuća bravaca koje je, dodaje, mesna industrija dobila po vrlo povoljnoj cijeni

"Na stotine tisuća kilograma zdravog svinjskog mesa mesna industrija dobila je 60 posto jeftinije od tržište cijene. Je li itko od nas osjetio to na cijenama mesa u toj istoj mesnoj industriji? Dobro su omastili brk", ustvrdio je. 

VEZANI ČLANCI:

Marijan Pavliček navodi kako je prije dva tjedna rečeno da će klanje biti dozvoljeno nakon 27. studenoga, no rok je produljen do 15. prosinca. "Bravci imaju idealnu težinu, oni stvaraju sada već ogroman trošak svinjogojcima", istaknuo je te nastavio:

"Je li ovo normalna situacija? Niti jedan sustav do sada, niti režim, niti jedna vlast nije uništila tradicijsko svinjogojstvo u Slavoniji. Uništila ga je ova Vlada i ministrica Marija Vučković. Mi smo u Slavoniji, i naši predci, desetljećima i stoljećima dočekivali naše goste s domaćim proizvodima, s kobasicom, šunkom, slaninom. Od ove zime ćemo, upravo zahvaljujući ministrici, morati dočekivati s jeftinim parizerom. Evo na što je spala jedna Slavonija, da ćemo morati kupovati svinjsko meso u trgovačkim lancima, a da ćemo od tri kupljene kile, dvije imati iz uvoza". Također, pozvao ministricu da razgovara s poljoprivrednicima te udovolji njihovim zahtjevima. 

"Nema se čeka bojati. Slavonci su uvijek bili gostoprimljivi pa će i nju rado primiti neka posluša njihove savjete", zaključio je.

VIDEO Prosvjednici na granicama: Policija traktorima zapriječila prolaz do Slavonskog Šamca

Komentara 10

RA
racman
12:03 28.11.2023.

Podrška svim svinjogojcima i trebaju počet protesti po večim gradovima, traktore voziti po Zagrebu

ST
StariSokol
15:04 28.11.2023.

Sramota od komentara. Ljudi se bore za svoju egzistenciju i stoljetno naslijeđe a ovi komentari su sramni. Meso i mesne prerađevine hrane njih i njihove obitelji cijele godine. Te svinje su zdravom hranom hranjene. Posebno neka bude sramota onoga koji spominje traktore i bogatstvo prosvjednika. Rade na tim traktorim od zore do mraka ali neki to neznaju. Umjesto da se dignu svi poloprivrednici i stočari u državi na prosvjed, naš jal to ne dozvoljava. Oni imaju velike i ljepe traktore kaj bum ja njima pomagal. Tipično Hrvatski. Zato vlasti rade šta hoće.

Avatar Evo zore, evo kroasana
Evo zore, evo kroasana
11:48 28.11.2023.

To je budući ministar poljoprivrede koalicije SDP-Most-Možemo-jugosuverenisti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije