Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBJEGLA IZ NASTAMBE

VIDEO Morska lavica iskoristila rekordne kiše za turu po zoološkom vrtu

Morski lav
Foto: Pixabay
30.09.2023.
u 09:10

Kalifornijski morski lavovi nastanjuju zapadnu obalu SAD-a te se smatraju zaštićenom vrstom. Ženke mogu narasti gotovo do dva metra duljine, a teže oko 100 kilograma

Ženka morskog lava nakratko je pobjegla iz svoje nastambe u zoološkom vrtu u njujorškom Central Parku kada joj je za vrijeme jučerašnjih rekordnih kiša poplavio bazen. 

Životinja je isplivala iz poplavljenog bazena i tumarala okolnim područjem prije nego se vratila u nastambu koju dijeli s još dva morska lava, izjavio je Jim Breheny, potpredsjednik Društva za zaštitu divljeg života, prenosi CNN.

Osoblje zoološkog vrta nadziralo je neočekivanu avanturu morske lavice dok su čekali da se vrati. Razina vode u bazenu od tada se smanjila te su sve životinje u ispravnim nastambama, ističu iz zoološkog vrta, dodajući da zaposlenici niti posjetitelji nisu bili u opasnosti te da je lavica ostala unutar granica zoološkog vrta.

U petak ujutro zatvoreno je pet ustanova na području države New York kojima upravlja Društvo za zaštitu divljeg života. Potpredsjednik kaže da su takvu odluku donijeli da bi se osoblje moglo fokusirati na životinje i prostorije. 

Kalifornijski morski lavovi nastanjuju zapadnu obalu SAD-a te se smatraju zaštićenom vrstom. Ženke mogu narasti gotovo do dva metra duljine, a teže oko 100 kilograma.

VIDEO Poplave u New Yorku

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije