Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slatko

VIDEO: Mali zaigrani medvjedići iznenadili revirnika pri povratku s posla

Medvjeđa obitelj
Foto: Zoran Turk
10.04.2019.
u 20:00

Kada je mama medvjedica primjetila da su mladunci umorni od hodanja, ustima ih je uhvatila za vrat i prenijela s ceste do šume

Revirnik Zoran Turk iz Novog Vinodolskog imao je bliski susret s medvjedicom i njezinim mladuncima. Kilometar i pol se vozio iza preslatke medvjeđe obitelji sve dok mama medvjedica nije mladunce sklonila s ceste. 

- S ovako malim medvjedićem još se nikad nisam sreo. To je ljepota revirničkog, šumarskog posla. Na ovoj dionici sam ih prvi put sreo. Inače sam iz Malog Luga u Gorskom kotaru, a u Novom Vinodoslkom kao revirnik radim dvije godine i tu sam ih prvi put sreo. Inače naletim na životinjice, ovo je bio jackpot - prenio je svoje zanimljivo iskustvo za Večernji list revirnik Zoran Turk, čije su objave obišle Hrvatsku.

Iako je bio oduševljen prizorom Turk je jako pazio i da ne ometa slatku medvjeđu obitelj:

- Ovako su mali, slatki, ali uvijek moramo imati na umu oprez i ne ometati medu, pogotovo s mladima. Na prvoj snimci se čuje kako kratko zatrubim, tu sam procijenio kako će odreagirati. Obzirom je bila pristojna, nastavio sam snimati dok nisu otišli svojim medvjeđim putem. 

VIDEO snimio: Zoran Turk

Kada je mama medvjedica primjetila da su mladunci umorni od hodanja, ustima ih je uhvatila za vrat i prenijela s ceste do šume. Revirnik je posebno iznenadila brižnost medvjedice prema zaigranim mladuncima. 

Medvjedići prvu godinu života provode u brlogu s majkom koja ih priprema za samostalan život. Na proljeće će se oprostiti od majke i dalje nastaviti sami.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Django
Django
20:58 10.04.2019.

Je li ovo crni medo u crnoj šumi, snimano po noći?

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
23:03 10.04.2019.

Revirnik u mp3

TM
tmanda323
08:10 11.04.2019.

sta je revirnik?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije