Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Procurila snimka

VIDEO Kurti pred Vučićem: Srbiji treba pomoći da se oslobodi Kosova

Snimka zatvorenog sastanka
Foto: Screenshot/Twitter
1/4
15.02.2020.
u 14:47

Prema neimenovanim izvorima beogradske Politike, Vučić je na sastanku u Munchenu uzvratio Kurtiju tvrdnjom da ne predstavlja nikakvu državu i da ne može vrijeđati Srbiju

- Prije dva desetljeća pomogli ste nam da oslobodimo Kosovo od Srbije, mislim da je sada vrijeme da pomognete Srbiji da se oslobodi Kosova - rekao je novi kosovski premijer Albin Kurti na okruglom stolu na Minhenskoj sigurnosnoj konferenciji, na kojemu je sudjelovao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Bio je to prvi susret Kurtija i Vučića, a Vučić je na te Kurtijeve riječi odmah želio reagirati, pokazuje kratka video snimka sa sastanka zatvorenog za javnost, koja je osvanula na Twitteru.

- Mi smo uz vašu pomoć (misli na zapadne zemlje, op.a.) oslobođeni jer smo dotad bili okupirani. Srbja treba oslobođenje od Kosova jer je Kosovo zamka za Srbiju. Što se prije Srbija oslobodi Kosova to će biti bolje za sve nas i za cijelu regiju - rekao je Kurti. Novi kosovski premijer, čelnik stranke Samoopredijeljenje, bio je tijekom 1990-ih organizator studentskih provjeda u Prištini, a srpska ga je policija uhitila u travnju 1999. i držala zatvorenog dulje od dvije godine, što znači da je Kurti robijao i u vrijeme dok je Vučić bio ministar informiranja u vrijeme Miloševićeva režima.

Prema neimenovanim izvorima beogradske Politike, Vučić je na sastanku u Munchenu uzvratio Kurtiju tvrdnjom da ne predstavlja nikakvu državu i da ne može vrijeđati Srbiju.

Ključne riječi

Komentara 123

DI
Direkt
20:50 15.02.2020.

Kurti,murti,haradinaj....sve hr braća. Samo takvi nam i priliče.

DR
DrJok
15:20 15.02.2020.

kurtiju, kao i svakom drugom gradjaninu srbije, pravo na govor i je zagarantovano.

NE
Nenadnbgd
16:32 15.02.2020.

Polupismeni Kurti hoće da bude kao nepismeni Haradinaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije