Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BREXIT

VIDEO Kako slave Britanci: Po zastavi EU 'vršili nuždu', Trumpa veličali

Foto: Screenshot
31.01.2020.
u 18:46

Uzvikivali su i “Trump, Trump”, jer američkog predsjednika i njegovo obećanje izgradnje zida na granici s Meksikom veličaju jednako kao svoj Brexit

Nekoliko sati uoči Brexita, formalnog izlaska Velike Britanije iz Europske unije koji će se dogoditi večeras u ponoć po našem vremenu, nekoliko slavljenika tog povijesnog događaja gazilo je zastavu EU na trgu ispred parlamenta u Westminsteru, gdje se večeras očekuje slavljenički skup. 

Video snimka našeg novinara Tomislava Krasneca, čije ekskluzivne izvještaje iz Londona čitajte u sutrašnjem i nedjeljnom izdanju Večernjeg lista, pokazuje kako su slavljenici ne samo gazili zastavu EU nego i gestikulirali kao da po njoj vrše nuždu.

Uzvikivali su i “Trump, Trump”, jer američkog predsjednika i njegovo obećanje izgradnje zida na granici s Meksikom veličaju jednako kao svoj Brexit.

Britanski premijer Boris Johnson planira večeras, sat vremena prije Brexita, u televizijskom obraćanju naciji pozvati na prevladavanje troipolgodišnjih podjela u britanskom društvu, koje su postale vidljive nakon referenduma na kojemu je 52 posto građana odlučilo za želi izaći iz EU, a 48 posto da želi ostati.

Tijekom večeri očekujemo i javljanja uživo iz Londona na Večernjakovu profilu na Facebooku. 

Ključne riječi

Komentara 39

DU
Deleted user
20:53 31.01.2020.

Tako treba!! Tako i mi trebamo!!

SS
SS11223344
21:03 31.01.2020.

Dolje EU, sloboda narodima!

Avatar Svarog
Svarog
19:07 31.01.2020.

Necivilizirani, nekulturni i neuki nasilnici koji su isključivo brutalnim nasiljem i činjenjem zločina držali čak 25% površine Zemlje. Zanima me hoće li jednako slaviti gubitak Škotske i Sjeverne Irske a vjerojatno i Walesa. Riječ je o nepismenoj rulji koja o ostatku svijeta zna ili malo ili ništa ali znaju da su izgubili u nepovrat nekoć moćno carstvo utemeljeno na ropstvu, genocidu, eksploataciji cijelih naroda, ugnjetavanju 25% čovječanstva. No izlaskom iz EU izgubiti će i ono malo od svega što je ostalo a slavu i moć više nikada neće vratiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije