Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI TV

VIDEO Ferić: Da koze znaju koliko ih IDS iskorištava, same bi se istrijebile

Danijel Ferić
13.05.2021.
u 15:57

- IDS je na lokalnoj razini ono što je HDZ na nacionalnoj. Trideset godina na vlasti jedne stranke nije dobro za demokraciju. Građanima želimo pokazati da za projekte iz područja socijale i gospodarstva, za koje IDS nema odgovore, mi imamo, poručuje Ferić.

Danijel Ferić, kandidat SDP-a za Istarskog župana bio je gost emisije na Večernji TV-u. Iznio je svoje planove te otkrio koji će mu biti prvi potezi u slučaju uspjeha na lokalnim izborima.

Kod vas u Istri redovito pobjeđuje IDS, zašto bi građani ovog puta trebali glasati za vas?

- Uvjeren sam da će se politička karte Istre sada promijeniti na bolje. Građanima je dosta nepotizma pod okriljem IDS-a. Stoga sam se obvezao na kandidaturu kako bih dokazao da socijalnodemokratske i zelene politike koje promoviram u sredinama gdje smo dobili povjerenje donose bolji život. 

 

Što IDS-u najviše zamjerate, uz nepotizam koji ste spomenuli?

- IDS je na lokalnoj razini ono što je HDZ na nacionalnoj. Trideset godina na vlasti jedne stranke nije dobro za demokraciju. Građanima želimo pokazati da za projekte iz područja socijale i gospodarstva, za koje IDS nema odgovore, mi imamo.

Koliko se u Istri može bez članske iskaznice IDS-a? Optužujete ih da privatiziraju istrijanstvo.

- Ne može se ništa, u osnovnoj školi ne može se niti čistačica zaposliti bez članske iskaznice. A kao što HDZ monopolizira domoljublje tako IDS monopolizira istrijanstvo. Prije tri dana dogodio se skandalozan čin. IDS je otkrio spomenik s tri koze koje su inače njihov simbol u grbu, i to javnim novcem. Da znaju koliko ih se iskorištava, koze bi se same istrijebile. 

Što obećavate da ćete napraviti?

- Među gorućim problemima je nezaposlenost. 6000 građana je na burzi nakon Uljanika o kojem je gotovo pola istarskog gospodarstva bilo ovisno, a nedavno je došao kraj i labinskom Cimos-u. Tu su i problemi građana treće životne dobi jer se primjerice za mjesto u domu u Puli čeka čak deset godina. Sljedeće je pitanje gospodarenja otpadom. Ekološka bomba zvana Krštijun je izvorni projekt Ivana Jakovčića i mog protukandidata Borisa Miletića. To je štetan projekt za okoliš i građane. Mi planiramo već na prvoj sjednici donijeti odluku o zatvaranju i preseljenju na alternativnu lokaciju. Automatizmom ćemo zaustaviti i već donesenu odluku o izgradnji sušione fekalnog ulja.

Kojim sredstvima to mislite realizirati?

- Dosad je bilo na raspolaganju 752 milijuna kuna za projekte o zaštiti okoliša, no niti za jedan projekt županija nije aplicirala, a kamoli povukla sredstva. Novi financijski okvir EU je nova prilika, na raspolaganju je 165 milijardi kuna. Uz dobru pripremu možemo povući sredstva. 

S kime ste spremni za suradnju nakon izbora?

- Naši prirodni partneri su stranke ljevice i lijevog spektra. Tu prvenstveno mislim na Možemo. A s ovakvim IDS-om to ne dolazi u obzir. Nismo isključivi, podržat ćemo projekte koji su na korist građana, no budući da nam se razmišljanja duboko razilaze sumnjam da ima prostora za suradnju.

Što je još Danijel Ferić kazao o lokalnim izborima pogledajte u emisiji.

Komentara 2

Avatar Zzzz
Zzzz
19:15 13.05.2021.

IDS je na vlasti 30 godina, vječno kao Tito, naravno da to nema nikakve veze s demokracijom. Istrijane uopće ne zanima to što je policija proglasila Pulu najgorim gradom u Hrvatskoj po pitanju nasilja i kriminala, niti ih zanima to što je Istra već 20 godina najgora u Hrvatskoj po broju ovisnika, niti ih zanima opljačkano i uništeno brodogradilište Uljanik, Glas Istre i stotine drugih tvrtki. Istrijani će opet glasati za IDS, a svi drugi neka se tornaju priko Učke. Rijeka je nešto slično tamo je vječno na vlasti SDP, dok je stanje u gradu toliko loše da se zadnjih 5 godina iselilo čak 11.000 ljudi, da ne spominjem desetak tisuća nezaposlenih. Rijeka je potpuno oronuli grad u kojem se sve doslovno raspada, nije ni čudo da se u tom gradu nitko ne smije, kao da svi kolektivno pate od depresije i kompleksa manje vrijednosti. Tolerancija je također davno umrla u tom gradu, tamo vlada teški primitivizam i nasilje po uzoru na gradonačelnika koji šamara starice i pjeva Bandiera Rossa, koji zabranjuje referendume i Thompsona dok istovremeno troši milijarde na Titov brod, zvijezdu petokraku, Frljića, itd. Prema tome to što su fašisti nedavno zabranili nekim ljudima ulazak u kafić je potpuno normalna pojava u tom gradu, Rijeka nije u stanju garantirati čak ni sigurnost pjevačima koji dolaze iz drugih gradova tako da je već nekoliko bendova moralo otkazati koncerte. Strašno

KA
kalafat123
09:49 14.05.2021.

Zarobljenici prošlosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije