Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REVOLT GRAĐANA

VIDEO Bijesni roditelji postavili šatore ispred Klaićeve: Ovdje ćemo biti dok se ne pojavi Beroš

Foto: Borna Filic/Pixsell
1/8
10.08.2020.
u 11:59

"Ovdje sam i kao roditelj, ali i kao hrvatski branitelj odlikovan u ratu. Svoje spomenice namjeravam spaliti jer za ovakvu zemlju nisam krvario".

Pred Klaićevom bolnicom u ponedjeljak oko 10 sati okupilo se desetak roditelja nezadovoljnih restrikcijama posjeta djeci hospitaliziranoj u bolnicama.

Foto: Borna Filic/Pixsell

Trojica očeva, revoltirana dvostrukim pravilima oko mjera zaštite od koronavirusa, pred Klaićevom su bolnicom podignula šator. Ostat će ovdje, kazali su, dok ministar zdravstva Vili Beroš ne donese propis kojim će jasno definirati pravila te zaštititi najranjivije skupine u društvu, djecu, starije i invalide, najpogođenije zabranom posjeta u bolnicama i domovima zbog koronavirusa.

Roditelji dižu šator pred Klaićevom bolnicom u znak prosvjeda.

Objavljuje Večernji list u Ponedjeljak, 10. kolovoza 2020.

Hrvatski branitelj iz Pakraca Roberto Mateš za Večernji je kazao kako se nada da ovdje neće boraviti dugo. 

– Ne prihvaćamo da djeca budu sama bez roditelja jer to pogubno utječe na njihovu psihu. Ovo je zlostavljanje najranjivijih skupina u društvu i zato smo ovdje. Ovdje sam i kao roditelj, ali i kao hrvatski branitelj odlikovan u ratu. Svoje spomenice namjeravam spaliti jer za ovakvu zemlju nisam krvario.

U ulozi oca čije je dijete prošlo bolničku traumu tu je i Ivan Pokupec iz Križevaca.

Foto: Borna Filic/Pixsell

– Smeta nam nehumani odnos prema djeci, starcima i invalidima, ali i to što ministar Beroš nije našao za shodno da donese propis o posjetama te postavi jasna pravila. Čim pošalje takav dopis, mi ćemo se maknuti – kazao je Večernjem Pokupec, a isto je ponovio i pripadnicima MUP-a koji su pred Klaićevu došli istražiti situaciju. 

Ključne riječi

Komentara 107

DU
Deleted user
13:40 10.08.2020.

dobro da nije spalio pohvalnicu iz 5og razreda

DU
Deleted user
18:18 10.08.2020.

Žalosno je kad liječnici moraju štititi djecu od vlastitih roditelja i njihovog neznanja. Radije biste teške komplikacije i ev. smrt djeteta samo da dijete ne plače. Djeci koja su u dobi da razumiju, objasni se, crta sa njima što se događa u bolnici i ispriča im se priča kao i da mama i tata ne smiju dolaziti samo zato da bi oni prije ozdravili. Onim večima može se odgovoriti i mobitel pa mogu razgovarati sa roditeljima. 15 min. iskoristiti svaki dan da dijete bar malo vidi roditelje, i da mu se opet kaže, tu sam kratko samo da bi ti brzo ozdravio. Dijete treba pripremiti za ostanak u bolnici. Maleni koji su premali da razumiju itekako tetoše, nose, maze sestre i tješe ih kao mame. Osoblje se testira da bi radilo sa vašom djecom, a svatko od vas može ne znajući donijeti virus. Stoga uozbiljite se za dobro svoje i tuđe djece!

TS
Tito sveti
14:47 10.08.2020.

Iz kojeg rata iz ovog od prije 30god ili NOB a i oni mogu imat malu djecu A gdje bi preselili djeciju bolnicu ako ude korona u nju Klaiceva je jedina i glavna djecija bolnica < hr

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije