Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O IZJAVAMA IZ SPLITA

Veterani Domovinskog rata i antifašista: Milanović vrijeđa patriotske osjećaje antifašista

Predsjednički kandidat Zoran Milanović posjetio Split i družio se s građanima
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/12
03.11.2019.
u 13:48

Izražavamo duboko neslaganje s ovim izjavama, osuđujemo ih i odbacujemo, priopćili su iz Središnjeg odbora VeDRA-e.

Zoran Milanović je svojim prethodnim izjavama o Hajduku u Splitu izazvao burne reakcije Veterana Domovinskog rata i antifašista. Središnji odbor VeDRA-e poslao je jasnu poruku kako aktualni predsjednički kandidat "Milanović izravno vrijeđa patriotske osjećaje antifašista".

"Udruga veterana Domovinskog rata i antifašista VeDRA izražava veliko nezadovoljstvo izjavama g. Zorana Milanovića od 2. studenoga 2019. koje je u okviru izborne kampanje za Predsjednika republike dao u Splitu, gdje je, između ostalog, rekao: “Nisam navijao za Hajduk, kad sam navijao za klubove, zato što je bio omiljeni Titov klub, to je možda mogao biti razlog da ne navijam za njega. Zapravo sam bio neutralan oko toga… Hajduk je bio hrvatski klub. Hajduk je bio i Titov klub, nosili su na dresu veliku petokraku, mogli ste se ubosti na nju i to nije uopće lijepo izgledalo. Neka ljudi to znaju. Sad možemo na ozbiljnije teme.” Split je prošlog tjedna obilježio 75. obljetnicu oslobođenja od nacizma i fašizma valorizirajući na javnoj povijesnoj tribini, uz učešće uglednih povjesničara i javnih radnika, i značaj obnove Hajduka u NOR-u i njegovu antifašističku tradiciju. Odnoseći se prema tim vrijednostima i simbolima s prezirom u vrijeme kada se u hrvatskom društvu otvoreno zatire baština antifašizma, Milanović izravno vrijeđa patriotske osjećaje antifašista i sve one koji čuvaju antifašističke tradicije i slave pobjedu u Drugom svjetskom ratu. Stoga  izražavamo duboko neslaganje s ovim izjavama, osuđujemo ih i odbacujemo", priopćili su iz Središnjeg odbora VeDRA-e.

VIDEO Zoran Milanović u posjeti Čakovcu

 

Komentara 38

OO
oo8787
14:07 03.11.2019.

Ja nisam fašist, ali nisam niti antifašist. Riječ "antifašizam" je obična floskula koja služi za okupljanje radikalne ljevice.

DU
Deleted user
14:09 03.11.2019.

Hehe, ovo sa predsjedničkim kandidatima, izjavama, kontra izjavama, pojašnjenjima...postaje sve luđe. Prava psihijatrija i leksikon budalaština. A kad dođe kriza...otrežnjenje.

Avatar FrancJunior
FrancJunior
14:03 03.11.2019.

Jadnik skroz prolupao...poput Vucica! Samo primitivno i bezobrazno...ali to u Hrvatskoj ne pali!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije