Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVAKA ČAST!

Veliki uspjeh liječnika iz KBC Zagreb: Djevojčici prišili prst koji si je slučajno odsjekla sjekirom

Foto: HRT
1/2
11.05.2020.
u 21:13

Riječ je o najtežoj operaciji u plastičnoj kirurgiji.

Trenutak nepažnje bio je dovoljan da si 13-godišnja djevojčica slučajno odreže prst sjekirom, a operacija kojoj su joj liječnici iz KBC-a Zagreb uspješno uspjeli prišiti prst trajala je šest sati. Riječ je o novom uspjehu liječnika, o čemu govori i činjenica da se vjeruje kako će se funkcija prsta vratiti gotovo u potpunosti.  

- Uzela je sjekiru i pokušala sama nešto odrezati što nikada prije u životu nije radila. Uzela ju je netipično lijevom rukom i odrezala si je palac desne ruke, a inače je dešnjakinja, rekao je Mladen Duduković, spec. plastične kirurgije Klinike za kirurgiju Zagreb, piše HRT. 

Nakon što je roditeljima rečeno u KBC-u Rijeci kako ne mogu spasiti prst, oni su sjeli u auto i potegnuli do Zagreba. Sama operacija trajala je šest sati, a liječnici su bili podijeljeni u dva tima.

- Jedan tim pripremao je taj amputirani dio, da se pripreme krvne žile, živci i sve ostalo što je potrebno za funkcioniranje prsta, a drugi tim je pripremao pripoj, odnosno mjesto na tijelu na koje se spaja, pojasnio je Nino Fuchs, spec. plastične kirurgije Klinike za kirurgiju Zagreb.

Inače, riječ je o najtežoj operaciji u plastičnoj kirurgiji.

- Govorimo o strukturama koje su, sve osim kosti i tetive, manje od 2 milimetra, kod djeteta ove dobi su manje i od milimetra, dodao je Duduković.

Operacija je uspješno izvedena i palac je spašen, a djevojčicu čeka dugotrajna rehabilitacija. 

Komentara 8

IM
Ivan_Milinović
22:52 11.05.2020.

Znaci ako nisi u ZG ili te nema tko odvesti...

Avatar rubinet
rubinet
23:07 11.05.2020.

Gledao sam prilog na HTV o tim mladim kirurzima. A što reći? Bravo !!!

DU
Deleted user
21:49 11.05.2020.

Sreca, bez palca kao a imas najobicniju kuku umjesto ruke. Odlican potez roditelja sto su odjurili u ZG.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije