Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prihvaćena žalba USKOK-a

Veliki obrat: Zlatko Pinjuh, načelnik Čeminca, ipak ide u istražni zatvor na mjesec dana

Osijek: Zlatko Pinjuh u marici odveden na ispitivanje
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/4
29.04.2022.
u 12:47

Odlučeno je to na sjednici izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Osijeku, gdje se odlučivalo o žalbi USKOK-a na prvu odluku suca istrage, koji je Pinjuha pustio da se brani sa slobode, smatrajući kako nema okolnosti koje upućuju da bi mogao ponoviti djelo ili utjecati na svjedoke.

Zlatko Pinjuh, načelnik Općine Čeminac, ipak ide u istražni zatvor na mjesec dana. Odlučeno je to na sjednici izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Osijeku, gdje se odlučivalo o žalbi USKOK-a na prvu odluku suca istrage, koji je Pinjuha pustio da se brani sa slobode, smatrajući kako nema okolnosti koje upućuju da bi mogao ponoviti djelo ili utjecati na svjedoke.

- Istina je, da, jer je prihvaćena žalba USKOK-a. On je bio na raspravi i odmah je odveden u istražni zatvor. Mi imamo pravo žalbe na tu odluku, Visokom kaznenom sudu - potvrdio nam je Pinjuhov odvjetnik Hrvoje Grubeša.

Puštanje Zlatka Pinjuha da se brani sa slobode dan nakon uhićenja proteklog tjedna, u najmanju je ruku iznenadilo javnost, a sam načelnik već je za par dana povukao poteze kojima je ponovno šokirao.

Naime, sudac istrage nije mu odredio istražni zatvor, ali mu je zabranio da se svjedocima približava na manje od 50 metara te da komunicira s njima. Na popisu s ukupno šest imena su i dvije zaposlenice Općine, koje je već prvi sljedeći radni dan načelnik izmjestio u staru općinsku zgradu, gdje već četiri godine nitko ne radi, nema čak, tvrde upućeni, ni telefona.

Nije na tome stao, nego je u srijedu jednu od njih razriješio dužnosti i stavio je na raspolaganje, a već u četvrtak imenovao je novog pročelnika.

Na upit jesu li ti načelnikovi potezi doprinijeli današnjem određivanju istražnog zatvora, odvjetnik Grubeša je rekao kako misli da to nije povezano, "nego je jednostavno uvažena USKOK-ova žalba".

- Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Osijeku, danas je nakon sjednice vijeća odlučilo prihvatiti žalbu DO USKOK-a u predmetu protiv okrivljenog Zlatka Pinjuha te je preinačeno rješenje suca istrage o određivanju mjera opreza i rješenjem vijeća je određen istražni zatvor okr. Zlatku Pinjuhu po osnovi članka 123 st.1. točka 2 i 3 ZKP/08 u trajanju od mjesec dana - izvijestio je sudac Miroslav Rožac, glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku. Pojasnimo, istražni zatvor mu je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i bojazni od ponavljanja djela.

- Odluka izvanraspravnog vijeća je nakon sjednice objavljena strankama i okr. Zlatku Pinjuhu koji je bio nazočan na sjednici, te se isti sada nalazi u prostorijama Zatvora u Osijeku - dodao je Rožac.

Protiv odluke vijeća žalba je u ovom predmetu dozvoljena u roku od tri dana, a o istoj odlučuje Visoki kazneni sud RH.

Video: Zlatko Pinjuh doveden na sud na ispitivanje

Komentara 6

PE
Perspektivan
19:06 29.04.2022.

Sa uhicenjem se nista nije napravilo ako mu se ne oduzme i cjelokupna imovina!

BI
Binkić
13:22 29.04.2022.

Ne vjerujem!!!!! Hdzovac da ide u zatvor???!! Ma nije moguće...

VE
Ventilator2
13:02 29.04.2022.

Platiš godišnja članarinu za zločinačku organizaciju, i pretplatil si se na dorh, uskok, mup i remetinec 😂😂😂🤣😂🤣🤣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije