Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vremenska prognoza

Velika promjena vremena: Pali se meteoalarm, za četiri regije izdana upozorenja zbog bure

Jaka bura puše na području Splita
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/4
Autori: Hina, Večernji.hr
14.12.2023.
u 07:42

Prijepodne nas očekuje umjereno i pretežno oblačno, ponegdje uz malo kiše, a u drugom dijelu dana prestanak oborina i djelomično razvedravanje, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Očekuje se većinom slab vjetar, na istoku umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će umjereni sjeverozapadnjak i zapadnjak okrenuti na buru, najprije na sjevernom Jadranu gdje će navečer biti i jaka. Najviša dnevna temperatura od 7 do 11, na Jadranu između 12 i 16 Celzijevih stupnjeva.

Za petak se očekuje pretežno i djelomice sunčano vrijeme na Jadranu, dok će u unutrašnjosti biti umjerene i povećane naoblake. U Gorskom kotaru i Lici te drugdje u višem gorju mjestimice je moguće malo susnježice i snijega. Bit će vjetrovito, u unutrašnjosti uz umjeren do jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar, na Jadranu uz jaku i olujnu buru.

VEZANI ČLANCI 

Najniža jutarnja temperatura zraka od 0 do 5, duž obale od 6 do 10, a najviša dnevna od 4 do 8 na kopnu i od 9 do 14°C na Jadranu.

DHMZ je za petak izdao crvena upozorenja za četiri regije. Bura će stvarati probleme uz obalu. Zato oprez. 

Komentara 5

Avatar barba_barba
barba_barba
09:11 14.12.2023.

To je posljedica globalne promjene klime, unatoč tome da smo mi našu tešku industriju već u razdoblju od 1987-1991 dekarbonizirali.

MA
majeltomoguce
08:39 14.12.2023.

Da pali se alarm jer dolazi bura! Isto kao i kad po ljeti vručine pređu 30 stupnjeva ... To će sigurno spasiti mnoge živote! Još jedan o hrpetine projekata koji su se financirali iz raznoraznih fondova i kao plod svegaa imamo još jedan bezvezni proizvod - meteo alarm!

Avatar tarana
tarana
08:26 14.12.2023.

Pali se alarm!? Koji već smak svijeta po redu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije