Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osječke postrojbe

Vatrogasac pijan pao u otvor spusnice za svog radnog vremena

Vatrogasci
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL
1/3
18.10.2018.
u 21:56

U krvi je imao oko 1,8 promila i Hitnom pomoći prevezn je u bolnicu, a ovo nije jedini slučaj nemara osječnih postrojbi

Problemi Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek u srijedu su sa sjednice Gradskog vijeća dijelom izišli i u javnost. 

Kako neslužbeno doznaje Glas Slavonije, vatrogasac I. V. pao je za svog radnog vremena u otvor tzv. spusnice, cijevi kojom se vatrogasci spuštaju kad idu na intervenciju, 11. listopada oko 1.30. U krvi je imao oko 1,8 promila i Hitnom pomoći prevezen je u bolnicu.

Prema prvih informacijama, vatrogasac ima nekoliko napuknutih kralježaka, ozljedu pete te posjeklinu na glavi.

"Uzimaju se izjave očevidaca, a nakon događaja sazvan je odbor zaštite na radu. Prikuplja se medicinska dokumentacija i kad saznamo činjenice, postupit ćemo u skladu sa zakonom. Mogu reći jedino da je taj vatrogasac cijeli svoj radni vijek u postrojbi", kazao je Pero Čeman.

Nakon ovog slučaja pojavilo se anonimno pismo u kojem se navode problemi osječkih vatrogasaca i u kojem, između ostaloga, stoji da su zbog ušteda ugašeni timovi za spašavanje iz dubina i s visina, ronilački tim te tim za rad s opasnim tvarima, indikacijskom opremom i vozilom kojeg nema do Zagreba.

"Tim za spašavanje iz dubina i s visina također je ugašen, oprema, užad neatestirana i nesigurna za rad. Za primjer navodimo intervenciju u Čepinu, kamo je postrojba poslala samo dva djelatnika na izvlačenje unesrećenih, od kojih ni jedan nije osposobljen za takav tip događaja, a smjena zbog nerada i nemara zapovjednika nije imala dovoljan broj vatrogasaca. Tim, također, više ne trenira, jer je to ušteda", navodi se, uz problem naplate intervencija, u anonimnom pismu vatrogasaca koje je poslano na adresu ravnatelja DUZS-a Dragana Lozančića, glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića, ministra obrane Damira Krstičevića, ministra unutarnjih poslava Davora Božinovića te osječkog gradonačelnika Ivana Vrkića.

U pismu stoji i da vatrogasci, kako bi se smanjio trošak, ne odrađuju obvezni trening, a zbog istog se razloga ne servisiraju oprema i vozila te da je spasilački pas kod vatrogasca koji se sam brine o njemu.

Zapovjednik osječkih profesionalnih vatrogasaca Pero Čeman tvrdi da su to sve neistine:

"Najavljeno mi je da će me novinari zvati i da će Đapić postaviti pitanje na Gradskom vijeću. Vatrogasci imaju i tjelesne aktivnosti, i nastavu, i provjere. Bude li Glas Slavonije objavljivao dezinformacije, više neće dobivati informacije", kazao je.

Komentara 4

DU
Deleted user
06:46 19.10.2018.

heroj a ne pijanac

NO
nogogaz
08:25 19.10.2018.

Prvo se nasa vojska napila na ruskoj granici pa jih NATOpijane vratia kuci da na balkanu furaju balkansku tradiciju...a sad i nasi vatrigasci...hik!

DU
Deleted user
00:41 19.10.2018.

Alkohol je droga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije