Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Težak put

Postoji način kako iz zgrade izbaciti problematičnog susjeda

Zgrada u Osijeku
Marko Mrkonjic/PIXSELL/Ilustracija
11.10.2018.
u 13:04

Zbog problematičnih susjeda neki godinama ne mogu prodati stan

Kako je živjeti pokraj problematičnog susjeda, najbolje znaju stanari Vijenca Ivana Meštrovića 48, koji godinama trpe ponašanje svoje susjede s 11. kata. Problemi su eskalirali do te mjere da zbog njezina ponašanja stanar koji živi na istome katu godinama nije mogao prodati svoj stan.

Pitanje je kako to riješiti. Nepoželjnog susjeda moguće je isključiti iz zajednice, ali na vrlo težak način. Potvrđuje to Vlasta Auguštin, predsjednica Udruženja stanara grada Osijeka, dodajući da je prethodno potrebno prikupiti stopostotnu suglasnost svih suvlasnika, i to nakon što isključenje zatraži policija preko suda, piše Glas Slavonije.

Auguštin kaže da je takvih ekstremnih situacija u Osijeku bilo, no naglašava da nitko osim policije ne smije djelovati protiv problematičnog susjeda.

– Mi u Udruženju apeliramo da se u Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima uključi odredba prema kojoj su kazne i sankcije za takvo ponašanje u suvlasništvu mnogo veće nego što trenutačno jesu. Ako se netko kazni s 500 kuna, neće biti efekta, no ako mu odrežu 10.000 kuna, teško će se odvažiti na ponovno maltretiranje – smatra Auguštin. Dodaje kako se s pritužbama na problematične susjede u Udruženju susreću gotovo svakodnevno.

Predsjednica Udruženja smatra da je jedino rješenje policijsko privođenje i kaže kako nema te ustanove koja osim policije može djelovati u takvoj situaciji.

– Policija može izići na teren, potom provesti sudski postupak, zatražiti liječenje, odnosno vještačenje, a sljedeći je korak isključenje iz zajednice. Nažalost, problematičnih susjeda koji remete suživot u zgradama, pa i u kućama, ima poprilično – zaključuje Auguštin.

U konkretnom slučaju, na Vijencu Ivana Meštrovića situacija se ni nakon dolaska policije nije promijenila.

Pogledajte video: Otac preko kamere gledao kćer kako spava, šokiralo ga ono što je vidio pokraj krevetića

 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Vucibatina
Vucibatina
13:10 11.10.2018.

Kroz prozor ?

Avatar gecdra
gecdra
14:08 11.10.2018.

postoje 7,62 naćina.

Avatar javorko
javorko
14:26 11.10.2018.

Ja bih predolozio da se zatvore skole faksevi i razne obrazovne ustanove,posto novinari sve znaju dovoljno je samo imati konkciju i svijet znanja je pred vama..tako je novinar i doktor i pravnik i

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije