Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otišlo u trenu

Vatra progutala kuću koju je sagradio golim rukama, izgorjela i ušteđevina za auto

Kuća izgorjela od temelja do krova
Foto: Vatrogasci Prišlin-Hum
1/3
02.11.2019.
u 13:05

Z.K. je uredio i zimski vrt, kažu svjedoci, te podrum ispod zemlje. Kuća se nalazi u dvorištu pokraj njihove rodne kuće.

Četrdesetak se vatrogasaca neumorno trudilo ugasiti požar na drvenoj, obiteljskoj kući u Malom Taboru, ali uzalud. Vatra je progutala kuću koju je 58-godišnji električar Z.K. sagradio svojim rukama od temelja do krova. Da situacija bude još gora, supružnici koji su živjeli u toj, sada hrpi pepela, imali su u kući ušteđevinu za automobil kojeg su planirali kupiti, ali je i ona nestala u plamenu.

– Brat je jučer ujutro oko pola 9 sa suprugom otišao u Viroviticu na groblje, s obzirom na to da mu je supruga odande. Oko 18.30 sati susjedi su primijetili vatru, zvali vatrogasce i mene u Rogašku Slatinu, i kad sam došao ovamo, bio je tu plamen, ali nije to još bilo takvih velikih razmjera, ali kad su skinuli krovište, počela je prava buktinja – rekao je brat vlasnika kuće za Zagorje International.

Z.K. je uredio i zimski vrt, kažu svjedoci, te podrum ispod zemlje. Kuća se nalazi u dvorištu pokraj njihove rodne kuće.

– Sinoć je kad je čuo za požar, došao ovamo iz Virovitice, rekao sam mu neka prespava u maloj vikend kući koju imamo u blizini, nije želio. Otišao je i rekao da se vjerojatno više neće vratiti ove zime. Teško je… Baš nam je pričala šogorica da će još ove godine sve to urediti i završiti radove, a onda počinju uživati. U svojoj su kući imali sve osobne stvari, pa čak i novac kojim su namjeravali kupiti automobil – kazao je sugovornik.

Portal Zagorje International neslužbeno doznaje kako je požar počeo zbog kamina.

– Izvana su bile gipsane ploče, a iznutra OSB ploče, pa je moguće da je to tinjalo već nekoliko dana. Dakle, radilo se o prijenosu topline na drvenu građu, nije bilo nikakvog kaznenog djela niti je požar podmetnut. Što je, tu je, sada se, nažalost, više ništa ne može učiniti – zaključuje sugovornik.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar VinkoL
VinkoL
13:46 02.11.2019.

Ma zamisli, izgradil podrum ispod zemlje. Podrumi se inače grade na tavanu, jel tak? "Hrvatskog" li novinarstva.

Avatar Strangethedreamer
Strangethedreamer
13:37 02.11.2019.

Hvale vrijedno samostalno građenje juće, ali ipak se za neke stvari treba raspitati kod stručnjaka. Žalosno

DU
Deleted user
13:33 02.11.2019.

Vjerojatno nije smio staviti novac u banku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije