Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabrinuti ministar

Varga o preuređenju sobe za 1,2 milijuna kuna: I mene je 'stepla' struja!

Siniša Varga
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
07.10.2014.
u 17:46

Varga je uvjeren da će Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) izaći iz državne riznice 1. siječnja sljedeće godine, a o izlasku HZZO-a, kaže, neće odlučivati ministar financija, već predsjednik i potpredsjednici Vlade

Ministar Varga na Hrvatskom radiju, u emisiji "Izaberi zdravlje",  izjavio je da se i on zabrinuo kada je vidio cijenu od milijun i dvjesto tisuća kuna za preuređenje sobe za sastanke HZZO-a. Inače, i dalje je nejasno zašto se uopće išlo u preuređenje kad je u smjernicama Zavoda za 2014. izgradnja nove, zajedničke zgrade. Ministar je odluku o preuređenju pojasnio izjavom da je i njega "stepla" struja.

Varga je uvjeren da će Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) izaći iz državne riznice 1. siječnja sljedeće godine, a o izlasku HZZO-a, kaže, neće odlučivati ministar financija, već predsjednik i potpredsjednici Vlade.

Varga je rekao kako je na sanaciju zdravstvenog sustava samo ove godine potrošeno 1,7 milijarde kuna, a još toliko novca za podmirenje dugova ministar očekuje do kraja godine.

Prema Varginim riječima, HZZO sada kasni s plaćanjem 240 dana, no pojedine bolnice kasne i 600 dana. To je neodrživ način poslovanja, istaknuo je. – Želimo da zdravstvo raspolaže s namjenski prikupljenim novcem, a ne da kao dosad ovisi o dnevnoj politici i bilancama državnog proračuna – kaže ministar.

Varga se osvrnuo i na Masterplan funkcionalnog spajanja bolnica koji je trenutačno u javnoj raspravi, a pred saborskim zastupnicima trebao bi se naći krajem ovoga mjeseca ili početkom studenoga. On će, kaže, dovesti do racionalizacije osoblja te smanjiti preopterećenost pojedinih liječnika koji još uvijek rade i do 240 sati mjesečno, no otkaza, ističe, neće biti.

Upitan za angažman PR tvrtke "Rijetka biljka" koja je za 177 tisuća kuna izradila monografiju HZZO-a, Varga je odgovorio da se ne radi o PR usluzi te da time nije prekršio Vladinu uredbu o zabrani angažiranja PR agencija.

>> Varga o HZZO-u: 'To nije na Lalovcu već na premijeru i potpredsjednicima'

>> Varga platio tvrtki Rijetka biljka članak na Wikipediji

Komentara 21

C0
cos 01
17:57 07.10.2014.

Stvarno nas smatraju maloumnima.Taman pomisliš otišao lopov kad ono došao možda još veći.A za ovih 1. 700 000 000,00 ispada da je uredio oko 600kvadrata.

ZG
zgbzoran
18:02 07.10.2014.

hahaha, majko mila ovi nisu u onix opločili sobu ovo su sa lovom obljepili i to starčevići sve hahahhaha, koji smo mi tulavci hahaha i treba nas jašit

CR
crocro
19:54 07.10.2014.

Nema takve sobe od 50-tak kvadrata a da se za njihove potrebe ne bi mogla preurediti za najviše 100-200 000 kuna. Pa nije to prostorija u kojoj će sastančiti Obama. Za 1 200 000 kuna očigledno da je negdje ugrađeno zlato, srebro ili dr. plemenito kamenje. Uređenje je najmanje 5 puta preplaćeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije