Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NISMO GOTOVI S KIŠOM...

Kad će se ovo vrijeme konačno smiriti, Vakula objavio prognozu

Zagreb: Olujni vjetar koji puše od jučer napravio brojnu štetu u gradu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
15.05.2019.
u 20:54

U nastavku ovog tjedna, a i u većini sljedećega, sunčanih će sati biti znatno više nego do sada, pri čemu će i temperatura zraka porasti...

Polako završava jedno od najhladnijih razdoblja u ovom dijelu godine, a osim slabijeg vjetra - sljedećih dana u većini Hrvatske ni kiša neće biti tako česta i obilna kao u prvoj svibanjskoj polovini, tijekom koje su ponegdje postignuti kojekakvi svibanjski rekordi. Stoga će se i stanje s vodostajima polako smirivati, ali ne još posvuda, piše Zoran Vakula u prognozi za HRT.

U nastavku ovog tjedna, a i u većini sljedećega, sunčanih će sati biti znatno više nego do sada, pri čemu će i temperatura zraka porasti na vrijednosti bliže prosječnima za ovo doba godine, gdjekad i malo više od njih. No, na žalost mnogih, vjerojatno najviše poplavljenih - i dalje neće biti stabilno i suho.

U četvrtak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti umjereno do većinom oblačno. Mjestimice još može biti malo kiše, a ujutro je ponegdje moguća i magla. Najniža jutarnja temperatura od 5 do 7 °C, a najviša dnevna od 14 do 16 °C.

Video - Olujni vjetar ispraznio SRC Jarun


 

U središnjoj Hrvatskoj prevladavat će oblačno, ponegdje uz malo kiše, uglavnom u prvom dijelu dana. Vjetar uglavnom slab sjeverni. Jutarnja temperatura oko 7 °C, a poslijepodne oko 14 °C.

Mnoštvo oblaka u četvrtak će još biti i u gorskim predjelima. Na sjevernom Jadranu većinom sunčano, uz slabu i umjerenu, ujutro moguće i jaču buru, poslijepodne na otvorenom sjeverozapadnjak. 



U Dalmaciji djelomice sunčano, a uglavnom poslijepodne u unutrašnjosti, te južnije od Splita, postoji mogućnost lokalnog pljuska i grmljavine. Ujutro slaba do umjerena bura, a poslijepodne sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša temperatura od 17 °C u Zagori do 21 °C na obali.

Uz promjenljivu naoblaku, na jugu je Hrvatske najveća vjerojatnost mjestimične slabe kiše, pa i pljuskova praćenih grmljavinom. Jutarnja temperatura od 11 °C u zaobalju do 14 °C na obali."


U petak u unutrašnjosti djelomice sunčano, a uglavnom u gorju mogućnost poslijepodnevnog pljuska. Vjerojatnost pljuskova i grmljavine u drugom dijelu subote i nedjelje raste i drugdje u unutrašnjosti, osobito u središnjoj Hrvatskoj, a nestabilno će biti i idući tjedan. Najviše sunčanog vremena tijekom vikenda će vjerojatno biti na istoku. Vjetar uglavnom slab južni i jugoistočni, od ponedjeljka jugozapadni. Temperatura zraka u porastu.
Zagreb: Olujni vjetar koji puše od jučer napravio brojnu štetu u gradu
1/58


I na Jadranu će sljedećih dana biti toplije nego u četvrtak. I pritom u petak većinom sunčano, a zatim ponovno nestabilno. Uz promjenljivu naoblaku povremeno će biti kiše i grmljavine, najčešće na sjevernom Jadranu, a mogući su i izraženiji pljuskovi. U petak slab i umjeren jugozapadnjak i jugo, koje će u subotu biti i jako, a zatim većinom umjereno.

Što se tiče dugoročne prognoze za naredne mjesece Vakula je za HRT kazao da nema naznaka da će oni biti hladniji od prosjeka, već postoji velika vjerojatnost za iznadprosječnu toplinu, ali vjerojatno uz oscilacije od plusa do minusa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije