Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprezno na cestama

VIDEO Olujni vjetar čupao stabla, rušio štandove, znakove. Policajci autom upali u tračnice

Vjetar srušio stabla u Karlovcu
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
12.05.2019.
u 22:10

I ponedjeljak donosi oblačno vrijeme s kišom. Puhat će vjetar umjeren do jak, ponegdje i olujan sjeverni i sjeveroistočni

Jak vjetar puše u gotovo cijeloj Hrvatskoj što stvara velike probleme u prometu. Vatrogasci imaju pune ruke posla. U Karlovcu je jak vjetar oko 17.30 sati iščupao veliko stablo u Hebrangovoj ulici. Srušeno stablo brzo su uklonili djelatnici Zelenila. I u Zagrebu također puše jak vjetar, a vatrogasci su imali više intervencija diljem grada. Na Glavnom kolodvoru vjetar je rušio štandove. Na Mirogoju blizu Arkada palo je ogromno stablo i slomilo ploču na grobu, piše 24 sata.

Vatrogasci su u nedjelju navečer između 19 i 21,30 sati imali 20-ak intervencija gotovo po cijelom gradu i na Sljemenu, ali na sreću nitko nije ozlijeđen, doznaje se u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba. Na Sljemenu je stablo palo preko ceste, pa su ga vatrogasci otišli ukloniti, doznaje se u operativnom dežurstvu zagrebačke Javne vatrogasne postrojbe. U gotovo cijelom Zagrebu vatrogasci su angažirani na uklanjanju granja i limova koji su pali s krovova. 

U Ilici se odlomila  grana i pala vozaču na automobil.

- Razbijena je hauba, branik, vjetrobransko staklo. Još sam pregazio granu nakon što mi je pala na automobil, tako da ne znam što se još pokidalo ispod automobila - rekao je vozač te dodao kako je nevjerojatno što mu se tako nešto dogodilo.

Policijski auto upao je u tračnice na kojima su radovi oko 21 sat u zagrebačkoj Ilici blizu tramvajske stanice Mandaličina, piše 24 sata. Zbog jakog vjetra znakovi su porušeni, a kiša je samo smanjila preglednost. Iz PU zagrebačke rekli su kako su policajci upali na tračnice u trenutku odaziva na intervenciju. Policajac koji je vozio nije išao brzo. Automobil je brzo uklonjen.

Zbog jakog vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica otvorena je samo za osobna vozila. Obilazak za ostala vozila je starom cestom kroz Gorski kotar (DC3), javlja HAK.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Novog Vinodolskog do Svete Marije Magdalene (DC8), autocesti A7 Draga-Šmrika i lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila). Jak vjetar usporava promet i na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i čvora Brinje te južnog dijela tunela Sveti Rok i vijadukta Božići i na autocesti A7 na mostu Rječina (vozi se uz ograničenja brzine). 

Do 17 sati najviše kiše palo je na Labinštini. Osim na istoku Istre obilne kiše bilo je i u središnjem dijelu poluotoka.Velike količine kiše u kraćem vremenskom roku uz već zasićeno tlo vodom, uzrokovale su naglo bujanje istarskih rijeka. Nabujala je Mirna koja je prema izvješćima s terena lokalno izašla iz korita. Značajno je porastao i vodostaj Pazinčice, javlja IstraMet.

I ponedjeljak donosi vjetrovito vrijeme. U unutrašnjosti oblačno s kišom, lokalno i obilnom, a gorju ponegdje susnježica ili snijeg. Na Jadranu promjenljivo oblačno mjestimice s pljuskovima. Vjetar umjeren do jak, ponegdje i olujan sjeverni i sjeveroistočni.

Ključne riječi

Komentara 6

TA
tale123
23:24 12.05.2019.

Da je bilo ko drugi upao,bilo bi zbog neprilagođene brzine

TO
toljaga22
06:24 13.05.2019.

ovo drvo i nije imalo neki korijen. samo površinski.

Avatar Niškorist
Niškorist
09:17 13.05.2019.

Više godina pišem Zrinjevcu da otpili trule grane u dječjem parkiću nikad nisam dobio odgovor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije