Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAD ima podršku

V. Britanija neće se protiviti smrtnoj kazni za svoje državljane, pripadnike ISIL-a

teroristi
Foto: Screenshot/YouTube
1/2
23.07.2018.
u 16:17

Islamski borci, 34-godišnji Alexanda Kotey i 30-godišnji El Shafee Elsheikh, sudjelovali su u otmicama, mučenjima i ubojstvima taoca

Britanska vlada dala je naznake da se neće protiviti eventualnom izricanju smrtne kazne dvojici Britanaca, borcima Islamske države, ako budu izručeni Sjedinjenim Državama, objavio je Daily Telegraph u ponedjeljak. 

Dvojica od četvorice boraca Islamske Države dio su ozloglašene skupine nazvane ''Beatlesi'', zbog svog britanskog naglaska, a koje su uhvatili sirijski Kurdi u siječnju.

Islamski borci, 34-godišnji Alexanda Kotey i 30-godišnji El Shafee Elsheikh, sudjelovali su u otmicama, mučenjima i ubojstvima taoca. 

Telegraph prenosi pismo britanskog ministra unutarnjih poslova Sajida Javida, koje je iscurilo u javnost, američkom državnom odvjetniku Jeffu Sessionsu da britanska vlada neće tražiti nikakva jamstva vezano uz suđenje tim islamskim borcima, ali kako nisu promijenili mišljenje vezano za prethodne dogovore o izručenim britanskim građanima općenito. 

''Moje mišljenje jest da postoje snažni razlozi za netraženje jamstava da u ovom slučaju neće biti izrečena smrtna kazna, stoga takva jamstva nećemo ni tražiti'', napisao je Javid prošli mjesec u pismu.

Dvojac je bio dio skupine četvorice islamskih boraca, uključujući i Mohammeda Emwazija, takozvanog ''Jihadi Johna'' koji je ubijen u zračnom napadu 2015., te Londončanina Ainea Davisa koji je u zatvoru u Turskoj.

Teroristički napad u Liegeu

teroristi
1/8


 

 

Komentara 4

DU
Deleted user
16:53 23.07.2018.

Iz Guantanama ravno u Karipsko more sa stokom bolesnom.

Avatar poljicanin
poljicanin
16:23 23.07.2018.

Zašto se dangubi vrijeme?

ZA
zagrebkarlovac
08:08 24.07.2018.

Buniti će se u GB antife, ljevičari, lgbt+, islamisti, udruge i slična gamad a ima ih ko u priči u Londonistanu i šire

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije