Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pakistan

Najmanje 12 mrtvih u samoubilačkom napadu. Poginuo i ugledni političar

Samoubilački napad u Pakistanu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
11.07.2018.
u 06:43

Među poginulima je i izborni kandidat te stranke Harun Bilur. I visoki policijski dužnosnik Kaukab Faruki je potvrdio da je taj kandidat ubijen u napadu

Najmanje 12 osoba je ubijeno, među kojima i utjecajni lokalni političar, a 50 ih je ranjeno u utorak navečer u samoubilačkom napadu na izbornom skupu u Pešavaru, objavila je pakistanska policija.

Napad je izveden tijekom sastanka antitalibanske stranke, Awami National Party (ANP), skupine koja je već bila na meti napada islamista zbog protivljenja talibanima. 

Među poginulima je i izborni kandidat te stranke Harun Bilur. I visoki policijski dužnosnik Kaukab Faruki je potvrdio da je taj kandidat ubijen u napadu.

Harun Bilur je pripadao utjecajnoj političkoj obitelji pakistanske pokrajine kojoj je Pešavar glavni grad. Njegov otac Bašir Bilur, također poznati političar, također je ubijen u samoubilačkom napadu 2013., kada je također ova antitalibanska stranka bila metom napada.

Samoubilački napad u Pakistanu

Samoubilački napad u Pakistanu
1/5

Komentara 1

SU
suvaja
06:55 11.07.2018.

ugledni politicar kao nasi hrvatski politicari ... ...ukrali bi kalez iz crkve ...za vlastite interese prodali bi roditeljsku grobnicu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije