Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priveli osumnjičenog

Uzoran sportaš i student pred diplomom brutalno ubijen u stanu

ubojstvo, Špansko (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/4
08.07.2012.
u 14:05

Oni su sasvim obična obitelj, majka je knjigovotkinja, otac raznosi novine, nikakvog bogatstva nema u tom stanu, kazao je prijatelj ubijenog Hrvoja

Crvena ruža, krunica i male bijele lučice u obliku slova “H” na asfaltu nijemi su svjedoci nezapamćene tragedije u zagrebačkom naselju Špansko, koji podsjećaju na tragičnu smrt 24-godišnjeg Hrvoja Turibaka. Uzoran student Građevinskog fakulteta pred diplomom pronađen je mrtav u subotu u poslijepodnevnim satima u vlastitom domu u Ulici Drage Gervaisa 12, a policija je potvrdila da je riječ o nasilnoj smrti. Ubijen je oštrim predmetom u predjelu vrata, najvjerojatnije nožem. U stanu u prizemlju nije bilo tragova provale, a nakon dolaska policija je zatekla otvoren prozor. Mladića je mrtvog u stanu pronašao dvije godine mlađi brat Tomislav koji je također, skupa s roditeljima, tamo živio te potom nazvao centar 112. Roditelji ubijenog Hrvoja s kojima je živio u stanu navodno su sat vremena prije nesretnog događaja otišli u kupnju.

Pronašao ga brat

Zagrebačka policija je malo prije 18 sati potvrdila da je na kriminalističko istraživanje privedena osoba koja se dovodi u vezu s ubojstvom Turibaka. Kasnije navečer, neslužbeno smo doznali da je na policiji zadržan upravo brat Tomislav, čiju su snimku poziva centru 112 istražitelji naročito pomno preslušavali. Hrvojev mlađi brat student je kineziologije, trener fitnessa i član Hrvatske čiste stranke prava, a više informacija o njegovu iskazu bit će službeno objavljeno tijekom ponedjeljka.

Kako doznajemo, u stanu nisu pronađeni tragovi borbe ili otpora stradalog mladića, kojeg je ubojica najvjerojatnije iznenadio. O stradalom 24-godišnjaku kazali su da je bio uzoran sportaš i student koji je uskoro trebao diplomirati. Hrvoje je bio i predsjednik studentske udruge koja se bavi promicanjem energetske učinkovitosti i savjetovanjem.

U nedjelju ujutro u domu obitelji Turibak satima je boravila policija. Ispred zgrade smjenjivali su se bliski prijatelji Hrvoja i njegove obitelji. Utučeni su, ni sami još ne znaju što se točno dogodilo Hrvoju. Ne mogu vjerovati da ga je netko mogao ubiti iz koristoljublja. - Oni su sasvim obična obitelj, majka je knjigovotkinja, otac raznosi novine, nikakvog bogatstva nema u tom stanu – kaže nam prijatelj koji je zamolio za anonimnost. Nailazi uplakana djevojka, pali svijeću i pogledava prema prozoru s kojeg joj je Hrvoje mnogo puta mahnuo. Susjedi su i prijatelji od prvog razreda Osnovne škole Tituš Brezovački u Španskom koju su zajedno pohađali.

Potječe iz fine obitelji

– Sjedili smo u istoj klupi, o Hrvoju mogu reći sve najbolje. Uvijek spreman pomoći, nikad nije upao u loše društvo, drogu ili nešto takvo. Bio je pristojan, dobro odgojen dečko, išao je u crkvu. Nadam se da će policija što prije dati odgovor – rekla nam je plačući Hrvojeva prijateljica Maja.

I prvi susjedi su zaprepašteni, uplašeni. – Nitko noćas nije spavao. Hrvoje je bio pristojan, vrhunski mladi čovjek, uzoran student, u dugoj vezi. Tragedija. Ne znam kako će roditelji to podnijeti – govori stariji susjed. O motivu ubojstva policija će više reći nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja. U tome će im, kako se zasad čini, ponajviše pomoći brat Tomislav (22).

Komentara 86

OB
-obrisani-
18:09 08.07.2012.

ja predlazem da se uvedu americki standardi za ubojstva, drogu, lopovluk prevare a predlazem da se i svi naoruzamo ko amerikanci, koji sa sobom vodze u auto puske svih vrsta i ona jos visi na pikapu da je svi vide, veljidu da je preventiva najbolji lijek-na zalost kod nas su naoruzani iskljucivo lopovi, ubice, prevaranti i sva ostala nistarija-postenom covjeku to je zabranjeno.

PE
petrinjac
14:53 08.07.2012.

najbolje mi je čitati za preminulog sve naj,naj,naj kad ono tamo kasnije kad se dozna istina da nije to to kak bi se reklo,mene nitko bez veze nije napao a kamoli prerezo vrat,mora tu nešto biti da je nekome ostoo dužan ili je najvjerovatnije droga u pitanju,ima tu svega,vidjeće se kasnije da je taj nažalost poginuli vodio dvostruki život,pred svima glumio finoću a ustvari radio sve nezakonito

OB
-obrisani-
14:28 08.07.2012.

prvi put čujem da je špansko miran kvart,pa krcato je heroinom i heptanonima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije