Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stožer civilne zaštite

'Zagreb ima 12 epidemiologa, a zabrana posjeta staračkim domovima je opravdana'

Koronavirus u Zagrebu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
10.03.2020.
u 19:11

Održana je konferencija za novinare Stožera za civilnu zaštitu Grada Zagreba koju je ranije danas sazvala doc. dr. sc. Olivera Majić.

Stožer za civilnu zaštitu Grada Zagreba na koferenciji za novinare novinare razmotrio je nekoliko ključnih pitanja i sugestija vezanih za koronavirus. 

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba doc. dr. sc. Olivera Majić naglasila je kako zagrebački Stožer prati upute Nacionalnog stožera. 

Osvrnula se na veća okupljanja za koje je Nacionalni stožer preporučio odgađanje. "Upute su jasne i molimo organizatore da ih se pridržavaju", rekla je Majić i dodala kako će svi organizatori većih događanja, koji su poslali upite, uskoro dobiti odgovore. "Svaki se događaj razmatra pojedinačno, po uputi Nacionalnog stožera", tvrdi. 

 

"Grad Zagreb raspolaže sa 12 epidemiologa koji su 24 sata na terenu", naglasila je Majić. Odluke koje zagrebački Stožer može donijeti, moraju se temeljiti na njihovom mišljenju. 

Vezano za posjete u staračke domove, na konferenciji je potvrđeno kako je zabrana posjeta opravdana, kako bi se zaštitili najranjiviji članovi društva, no ona nije isključiva.

Stožer je ponovno naglasio kako im je zdravlje građana na prvom mjestu te kako ga niti jednim svojim postupkom neće ugroziti

Podsjetimo, danas je potvrđen i 15. slučaj zaraze koronavirusom COVID-19 u Hrvatskoj. Iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu, potvrđena je još jedna oboljela osoba novim koronavirusom, hospitalizirana u Zagrebu. Radi se o mlađoj muškoj osobi koja je došla sa skijanja iz Austrije. 

Zagrebački Stožer civilne zaštite potvrdio je novi slučaj, no nije iznosio detalje. 

Od utorka je za sve strance koji dolaze u Hrvatsku iz žarišta epidemija obvezna dvotjedna karantena, dok će se za državljane Hrvatske koji dolaze iz područja žarišta primjenjivati samoizolacija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije