Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŽELIO DOBRODOŠLICU HABIJANU

Premijer na sjednici Vlade prozvao Most: 'To je koruptivna stranka, cilj joj je napadati nas'

Zagreb: Plenković na sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća najavio novo pojeftinjenje goriva
Igor Kralj/PIXSELL
21.12.2023.
u 13:44

Plenković je istaknuo i da je ključno postignuće Vlade u posljednjih šest mjeseci bilo suzbijanje afričke svinjske kuge. "Do toga je došlo zahvaljujući našim mjerama, a ne prosvjedima onih koji sa svinjogojstvom ni nemaju veze. To su lešinari koji se uvijek pojavljuju", kazao je premijer.

Vlada će u zagrebačkoj Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održati redovitu sjednicu, a uvodni govor održao je premijer Andrej Plenković. Na početku obraćanja Plenković je još jednom poželio dobrodošlicu novom ministru Damiru Habijanu, a iskoristio je priliku i da "bocne" Most.

- Postupak imenovanja novoga ministra napravili smo brzo, i to nakon što je bivši savjetnik bivšeg ministra gospodarstva zlouporabio povjerenje koje je dobio i provodio aktivnosti koje su bile orkestrirane s oporbenom strankom Most i koja se pokazala kao koruptivna stranka i koja je u središtu ove afere gdje je on selektivnim pristupom i poluinformacijama radio za oporbenu stranku kojoj je cilj bio napadati Vladu Republike Hrvatske - rekao je.

Također, ponovno je istaknuo da Vlada radi sve da pomogne građanima kako bi oni živjeli na višim razinama. - Došlo je do pojeftinjenja cijena goriva, zahvaljujući mjerama Vlade one su 15-ak centi manje nego što bi bile - napominje Plenković. Nakon toga je podsjetio i na susret sa županima, ali i na to da je Hrvatska nedavno uvrštena na dva dodatna EU prometna koridora.

Plenković je potom istaknuo da je ključno postignuće Vlade u posljednjih šest mjeseci bilo suzbijanje afričke svinjske kuge. Naglasio je da je uspjeh postignut zahvaljujući pristupu utemeljenom na propisima i preporukama struke, Veterinarskog fakulteta, Državne inspekcije i dr.. - Podsjećam, bolest nema lijeka, nema cjepiva, jedini način su mjere. Do smirivanje epidemije je došlo zahvaljujući našim mjerama, a ne prosvjedima, pogotovo onih koji sa svinjogojstvom ni nemaju veze. Uvijek su to isti akteri koji se kao lešinari pojavljuju na nekoj temi. Da se slušalo njih, proširili bismo bolest - kazao je Plenković.

VEZANI ČLANCI:

Plenković je naglasio financijsku podršku Vlade poljoprivrednicima koji su pogođeni afričkom svinjskom kugom, istaknuvši da im je isplaćeno 13,25 milijuna eura. Također je napomenuo da je, kao preventivna mjera, provedena eutanazija oko 35.000 svinja. Ukupan broj svinja trenutačno iznosi 950.000, a premijer naglašava da se bilježi pozitivan trend rasta.

Premijer se pohvalio i napretkom obnove u Glini i Sisku. - Teško mi je i nabrojati sve što se obnovilo. Išli smo s konstrukcijskom obnovom, koja dulje traje i skuplja je, ali je i sigurnija - kazao je Plenković.

VIDEO Plenković najavio paket potpore umirovljenicima: Obuhvatit će oko 830.000 građana

Komentara 38

KA
Kapitol
14:08 21.12.2023.

Nista novoga od ovoga. Za sve afere od pocetka devedesetih kriva je oporba. Za kradeze postoji samo jedna stranka - samo kradeze. A uvijek prije izbora mora se baciti mrvica penzicima - to im je tradicija.Samo da se podsjetimo -- MOST im je dva puta dao podrsku da mogu navuci izbore, i dva puta su ih isprasili. Tako sada imamo na vlasti hrvatsko-srpsku koaliciju- bas kao i poslije Prvog svjetskog rata.

Avatar Krile102
Krile102
15:35 21.12.2023.

Dakle potpuna zamjena teza ..kakav lik ..

Avatar krcedolac
krcedolac
14:01 21.12.2023.

S navedenim se slaže Tolušić, Kuščević, Rimac, Žalac...nizanku nastavite sami....😄

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije