Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICA VLADE

Plenković: U prvih 24 sata uplaćeno je ukupno 220 milijuna eura za upis državnih obveznica

Premijer Plenković na sjednici Vlade o slučaju Hrvata uhićenih u Zambiji
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/3
23.02.2023.
u 11:18

Na sjednici Vlade usvojen je Nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopuni Zakona o trgovini

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održava se još jedna sjednica Vlade. Na dnevnom redu je, između ostaloga, Nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopuni Zakona o trgovini kao i Nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti (EU).  

Premijer Andrej Plenković na početku sjednice prvo se osvrnuo na godišnjicu rata u Ukrajini koja se obilježava sutra. - Posljedice ove agresije bile su vidljive i u Hrvatskoj, svi smo bili suočeni s energetskom krizom, inflatornim pritiscima, ta situacija traje i dalje. Od prvoga dana smo oštro osudili ovu agresiju - rekao je premijer. - Pomogli smo Ukrajini i to ćemo činiti i dalje s punom solidarnošću - dodao je. 

Govorio je i o Zakonu o trgovini kojom se uređuje pitanje rada nedjeljom. Prema tom zakonu, trgovine će u godini moći raditi 16 nedjelja.  

- Našli smo model od 16 radnih nedjelja, to je dobar balans, pridonijet će pravima radnika i obiteljskom životu, kvalitetnom funkcioniranju svih u novom režimu rada nedjeljom - rekao je Plenković. 

Premijer je otkrio kako je u prvih 24 sata uplaćeno ukupno 220 milijuna eura za upis državnih obveznica. Rok ua upis državnih obveznica traje osam dana. - Upisivanje državnih obveznica može se obaviti u preko 500 poslovnica banaka. Cijeli proces teče vrlo glatko, odaziv je velik, poslali smo dobru poruku za tržište kapitala - rekao je. 

VIDEO Hrvatski političari otkrili tko će kupiti državne obveznice, a tko mora ipak prvo pitati ženu

Komentara 1

Avatar Moodleen
Moodleen
14:21 23.02.2023.

Kupiš dionice za 500 eura i za dvije godine zaradiš 30 eura. Kupiš pive u limenkama za 500 eura, pa na povratu ambalaže zaradiš 35 eura. I ne moraš čekati 2 godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije