Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREVARIO 22 OSOBE

Uzimao novac za nepostojeće mobitele, a onima koji nisu htjeli platiti prijetio ubojstvom

Mobiteli
Foto: Pixabay
29.10.2016.
u 13:20

'Ubit ću vas ako mi ne pošaljete novac!'

Prijevara, iznuda i pokušaj iznude stavljaju se na teret 30-godišnjaku protiv kojeg je Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podiglo optužnicu jer je u godinu dana prevario 22 osobe.

Tereti ga se da je od srpnja 2015. do srpnja 2016. preko interneta oglašavao prodaju različitih mobitela. Na oglase mu se javljali zainteresirani za kupnju mobitela, njih 22. Radilo se o ljudima iz čitave
Hrvatske, a 30-godišnjak im je kazao da će im poštom poslati mobitele, nakon što mu uplate tražene novčane iznose.

Takvo je obećanje dao, iako ga nije imao namjeru ispuniti, no neki kupci su mu povjerovali te su mu uplatili ukupno 68.400 kuna. Optuženi im nakon uplate novca na račun nije poslao ništa ili im je pak poslao neke bezvrijedne predmete.

Šestero kupaca odbilo mu je platiti iznose koje je tražio, pa im je 30-godišnjak zaprijetio: - Ubit ću vas ako mi ne pošaljete novac!

Dvoje  preplašenih kupaca mu je nakon toga uplatilo ukupno 6000 kuna, no ni nakon toga im nije poslao mobitele. Tužiteljstvo je u optužnici tražilo i da mu se produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

>> Od 11 osoba pozajmila dva milijuna kuna tvrdeći da joj novac treba za rješavanje sporova

Ključne riječi

Komentara 1

ZZ
zztopigor
08:10 30.10.2016.

koliko moras biti.......kratak za padati na ove fore???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije