Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od rata ju nije koristio

Uvjetno osuđen zbog puške za koju tvrdi da je suvenir iz Domovinskog rata

oružje
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
07.05.2020.
u 13:30

Umjesto da ju u sklopu višegodišnje akcije "Zbogom oružje" bez posljedica preda policiji, sad je osuđen na šest mjeseci zatvora

- Ja tu pušku imam kao suvenir od Domovinskog rata. Od rata je nisam koristio niti sam imao potrebe za tim. To je suvenir kojeg su policajci našli pretragom, a ja čak nisam siguran ni da je ta puška ispravna.

Nisam je u rukama držao jako dugo, a mislim da joj je cijev korodirala - branio se Ž.K. (60), koji je na sudu završio zbog neovlaštenog posjedovanja oružja čije je držanje građanima zabranjeno.

Prema optužnici teretio se da je od Domovinskog rata kod kuće držao automatsku pušku marke Crvena zastava kalibra 7,62 puta 39 milimetra. Uz pušku je nađen i pripadajući okvir streljiva, a sve to policija mu je oduzela u svibnju 2019. godine.

Zbog te automatske puške, koju je godinama držao u kući, umjesto da je u sklopu višegodišnje policijske akcije "Zbogom oružje" bez posljedica preda policiji, Ž.K. je sada nepravomoćno uvjetno osuđen na šest mjeseci zatvora uz rok kušnje od godinu dana. Olakotnim mu je cijenjeno što je neosuđivan i otac troje djece, dok otegotne okolnosti sud nije našao.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije