2 13°C
  • damir.ilic.54:

    Sasvim je logično kad neko kaže da je samo jedan politički stav ispravan oko ovog pitanja (kao u ostalom oko svakog pitanja). Svatko od nas smatra da je da je pravu, ako ima stav u nečemu. No postoje dva pristupa; ... prikaži još! totalitaraani i demokratski. Ono s totalitarnim pristupom kažu, moj stav je ispravan i samo se treba dozvoliti isprava stav u javnosti, a sve ostale stavove koji su drugačji treba ih zasustaviti jer su neispravni. U suprotnom demokratski pristup znači samo jedan stav je ispravan, ostali su neispravni, ali dozvoljavam i stavove koji su neispravni da budu izraženi u javnosti kao i ispravan stav. Zamislite da nastavnici u školama (pogotovo javnim) počinu podučavati učenike drugačijim osobnim političkim stavovima od ovoga, koja bi haranga u medijima nastala protiv tih nastavnika. Vrištali bi o zrupolabi položaja, o manipulaciji i zlouporabi djece, tražili bi otkaz nastavnicima, huškali bi roditelje da povuku djece iz školi dok ne daju otkaz tim nastavnicima i slično... Ili ćemo dozvoliti da svaki nastvnik propagira svoje političe stavove učenicima u školama pod nastavom, ili uopće ne bismo trebali dozvoliti nastavnicima da podučavaju djecu svojim osobnim političkim stavovima, ma koji oni to bili. Mislim da škole, posebice one javne ne bi trabale pretvoriti u političke arene i da odrasli ne bi trebali zlouporabljivati maloljetnike u svoje političke svrhe. Bilo to stavovi s kojima se slažem, jednako kao i stavove s kojima se ne slažem, podjednako.

  • damir.ilic.54:

    Naravno da ne postoji jedistveni stav. Niti znanstveni, niti politički. Nego su neki malo licemjerni, pa ako se slažu s stavovima djece, onda će reći da je u redu da protestiraju i da preskaču školu. AKo djele spolitička stajalištima s ... prikaži još!s tom djecom, reći će da djeca nisu politički izmanipulirana, nego da su ispravno podučavana. Da slučajno djeca markiraju školu da dali prosvjed podrške prodaji Ine, onda bi rekli da djeca ne bi trebala sudjelovati u politici, da nije dobro da zbog politike preskaču školu i da su izmanipulirana od strane odraslih (jer se ne slažu sa političkim stavovima djece). Budimo objektivni, primjenimo jednake kriterije za poltičke stavove koje podupiremo i one koje ne podupiremo. Ili smo za to da djeca aktivno sudjeluju u poitici ili ne. Ako smo za, onda je u redu da stanke ulaze u škole i djele promoivne materijale, predstavljaju svoje ideje i slično.... Odakle oupće nastavnicima pravo da u vrijeme obvzne nastave promiču neke svoje osobne političke stavove, koji nisu u sklopu kurikuluma?

  • damir.ilic.54:

    Djeca nikada nisu politički aktivno sudjelovala u politici. Djeca nemaju pravo glasa, djeca nemaju pravo kandidiranja za izborima, djecanemaju pravo biti članovima stranke Djeci je zabranjeno sudjelovati u političkim predizborinim kampanjama. Naravno, zapravo je obratno . Ali tu zamjenjujte subjekt ... prikaži još! i objakt.Političkim strankama zabranjeno koristiti djecu u predizborne stvrhe i stranačke kampanje, stranlama je zabranjeno ulaziti u škole i provorita svoje političke ideje (uključujući i ove oko kojih se protestira). Jednostavno zato jer djeca nemaju znanja niti relusti da još racionalno prosuđuju. Ako se djete politički aktivira, to nužno znači da izmanipulirano. Slično kao i kod seksa odrasle osobe i djeteta. I kad djete samovoljno želi seks sa odraslom osobom, to s e smatra da je djete to ne želi, nego da je izmaipulirano od strane odrasle osobe. Naravno da se politika bavi djecom, Zato djeca imaju roditelje kojima je zatak da se birnu o njima i njihovim interesima, Pa ta djeca nemaju odgovornosti ni potpisati se na najobičniji obrazac, kamo da imaju moć rasuđivanja istine od nanipulacije. Ova djeca protestiraju kako su im odrasli rekli. Pa nije slučajno da u cijelom svijetu baš na ist dan svi pretestiraju. Ako oni koji su ih podučavali o klimi,ugljičnom dioksidu i slično imaju politički stav i preference, neka se slobodno sami aktiviraju, ali neka ne huškaju djecu da to čine.

Još iz rubrike Vijesti

Povlačenje američkih snaga
3
ŽELE OBRANITI IRAK

Trump najavio da će američke vojnike iz Sirije rasporediti drugdje

Prvi semafor u Hrvatskoj koji pješake zadubljene u ekran mobitela upozorava na crveno
STRUČNJACI UPOZORAVAJU

Prestanite ovo raditi dok prelazite pješački prijelaz!

6
ODŠTETA

Farmaceutske kompanije koje su krive za epidemiju ovisnosti pristale platiti 260 milijuna dolara

2