Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
škola radosti i znanosti

Svoju prvu raketu đaci lansirali ravno na krov

U organizaciji zajednice Tehničke kulture učenici izrađivali rakete
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/7
12.03.2019.
u 08:53

Treću godinu zaredom Večernji list i časopis za djecu Radost u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture u zagrebačkim osnovnim školama uspješno provode projekt “Škola radosti i znanosti”

Treću godinu zaredom Večernji list i časopis za djecu Radost u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture u zagrebačkim osnovnim školama uspješno provode projekt “Škola radosti i znanosti”. Na inicijativu svoje učiteljice Sande Mahin ove su se godine u projekt uključili i učenici trećeg razreda OŠ Zapruđe.

– Često u razredu organiziramo radionice, ali ovakve aktivnosti su izvan našeg plana i programa. Radionice ovog tipa, gdje djeca moraju vlastitim rukama nešto izraditi, jako su korisne za njih jer mnogi učenici imaju poteškoća s finom motorikom te je svaka aktivnost kojom se ona usavršava više nego dobrodošla. Već na prvoj radionici djeca su bila jako zainteresirana, rado su surađivala, a na kraju je uslijedilo ushićenje te potreba da još danima poslije komentiraju svoje uratke. Roditelji su također zadovoljni te su i sami nakon reakcije djece dali do znanja da su ovakve aktivnosti i njima poželjne – zadovoljno je komentirala učiteljica.

Nije uvijek jednostavno zadržati pažnju školaraca, ali taj problem nikad nema voditelj radionice Bojan Floriani. Scenarij je uvijek isti: klupe su već pospremljene, u učionici posvemašnja tišina i svi pogledavaju prema vratima. Kad se napokon pojavi Bojan, kreće ludnica. Svi imaju pitanja, komentare, a neki jedva čekaju da pokažu što su sve naučili.

– Radionica je super jer se odlično zabavljamo i svašta smo već naučili. Kad smo radili krijesnicu, sami smo spajali strujni krug i savijali žicu, što baš nije bilo lagano. Danas jedva čekamo da vidimo hoće li raketa stvarno letjeti – nestrpljivi su bili Noa i Ema. A raketa je itekako letjela, i to tako visoko da je završila na krovu škole!

>>Ministrica Divjak predstavila rezultate javnog poziva školama za projekt Škola za život

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije