Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikad nije kasno

Utrka za potrošače: I u Kauflandu od srijede jeftinije

Kaufland u Rovinju
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/2
21.02.2022.
u 18:24

Više uopće nije pitanje tko će od trgovaca cijene sniziti i prije 1. travnja – to su najavili i Lidl, Spar, Lonia... – nego tko će zadobiti potrošače

I Kaufland Hrvatska snižava cijene prije nego što 1. travnja stopa PDV-a i službeno padne s 13 na 5% za svježe meso i ribu, jaja, voće, povrće, jestiva ulja, masti i dječju hranu, a s 25 na 5% na maslac i margarin.

Iz tog trgovačkog lanca u ponedjeljak su poručili da će snižene cijene namirnica kupce u njihovim trgovinama dočekati već u utorak, 23. veljače.

– Odlučili smo sniziti svoje maloprodajne cijene i prije uvođenja nove stope PDV-a, i to ne samo za stopu PDV-a nego smo sve cijene dodatno odlučili zaokružiti na niži iznos – izjavio je član uprave Kauflanda za nabavu Daniel Šturm ističući kako vjeruju da će tako još više rasteretiti kućne budžete građana. Primjerice K-Purland svježe pile od oko 1,6 kg od sutra će umjesto 19,99 kn koštati 18,49 kn, Zvijezda suncokretovo ulje od 1 litre stajat će 14,79 umjesto 15,99 kn...

Od ponedjeljka su pak, podsjetimo, za Vladino planirano umanjenje PDV-a u pojedinim kategorijama pale cijene i više od tisuću artikala u Konzumu, kilogram banana s 10,99 na 9,28 kn, maslaca Dukat i ‘z bregov (250 g) s 24,99 na 20,99, češnjaka s 39,99 na 37,16 kn...

Više uopće nije pitanje tko će od trgovaca cijene sniziti i prije 1. travnja – to su najavili i Lidl, Spar, Lonia... – nego tko će zadobiti potrošače koji paze na svaku kunu i sve više kupuju na akcijama. Robne marke trgovaca čine već i 30% potrošačke košarice, kod diskontera i 70%. 

>> VIDEO Plenković najavio: Smanjujemo stopu PDV-a na higijenske uloške i tampone!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije