Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pao direktor

Utajio porez, a dva milijuna kuna s računa tvrtke zadržao za sebe

Novac/Ilustracija
Davor Puklavec/Pixsell
15.03.2021.
u 14:42

Uporabom fiktivnih ulaznih računa umanjio je poreznu obvezu za iznos PDV-a po ulaznim računima

Za milijunske malverzacije osumnjičen je 29-godišnjak iz Pitomače, a rezultat je to kriminalističkog istraživanja koje je provela PU virovitičko-podravska.

– Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako je 29-godišnjak, kao direktor tvrtke, u vremenu od siječnja do kraja rujna 2019. izbjegavao plaćanje poreza, davao netočne podatke o okolnostima poslovanja društva koja se stvarno nisu dogodila te uporabom fiktivnih ulaznih računa umanjio poreznu obvezu za iznos PDV-a po ulaznim računima u iznosu većem od 357.000 kuna. Počinio je time kaznena djela utaje poreza ili carine i krivotvorenja službene ili poslovne isprave – izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Nadalje, od siječnja do sredine svibnja 2019. u istoj je tvrtki povrijedio dužnost zaštite imovinskih interesa društva tako što je podizao gotovinu u iznosu većem od 1,970.000 kuna s računa poduzeća. Novac nije koristio za poslovanje društva, već ga je, sumnjiči se, zadržao za sebe, čime je počinio zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.

VIDEO Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

Komentara 18

Avatar Čaruga
Čaruga
15:07 15.03.2021.

Gdje je slika od direktora? Stavite sliku od žrtava ovog ili onog a što nemate onu stvar pa stavite sliku od tih lopina?

Avatar Dalmoš
Dalmoš
14:46 15.03.2021.

"Na mladima svijet ostaje"

KP
Karlovacko pivo
18:02 15.03.2021.

Kako se kaze nemoze se med vrcat a prste ne lizat .Da neznam koga izaberu na vlast i on ce pocet jamati.Mismo takav narod kad svi mogu mogu i ja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije