Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ivan rendulić

Uspješan prvi samostalni let na MIG-u budućeg borbenog pilota

ilustracija
Foto: HRZ
1/3
08.06.2018.
u 11:05

Nakon uspješno položenog ispita iz Tehničke učionice, preobuku je nastavio u 91. zrakoplovnoj bazi

U 91. zrakoplovnoj bazi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na zagrebačkom Plesu početkom lipnja pilot Eskadrile borbenih aviona na obuci na avionu MiG-21, natporučnik Ivan Rendulić uspješno je izveo prvi samostalni let na borbenom avionu MiG-21 bisD.

Rendulić je iskusan pilot koji je radio kao pilot i nastavnik letenja u Eskadrili aviona 93. zrakoplovne baze te bio član akrobatske skupine "Krila Oluje".

Kako bi zadovoljio kriterije tehničkog poznavanja aviona najprije je u Središte za obuku "Rudolf Perešin" u Zemuniku slušao Tehničku učionicu, a potom odradio praktične vježbe na avionima. Nakon uspješno položenog ispita iz Tehničke učionice, preobuku je nastavio u 91. zrakoplovnoj bazi.  Rendulić se potom upoznao s eksploatacijom aviona te radnjama, postupcima i tehnikom pilotiranja na avionu MiG-21 te je uspješno prošao i ovaj dio obuke.

Kako bi započeo letački dio obuke na školsko-borbenom avionu MiG-21 UMD s iskusnim nastavnicima letenja, uslijedilo je slijepo poznavanje područja letenja, slijepo poznavanje kabine te polaganje ispita iz poznavanja redovitih i izvanrednih postupaka na avionu MiG-21.

Prije laširanja na borbenom avionu MiG-21 bisD, Rendulić je uspješno položio kontrolni let za samostalno letenje. Nakon prvog samostalnog leta, slijede daljnji samostalni letovi prve faze obuke koja završava ispitnim letom.

 
 
 
Ključne riječi

Komentara 12

TR
trabant7
12:30 08.06.2018.

Zašto to mora biti javno sa svim podatcima, ime, prezime itd..Takvim ljudima se skriva indetitet a ne na sva zvona, amateri.

B2
bokida 2
12:40 08.06.2018.

Napišite još i OIB te imena djece i žene ako ih ima. Totalna ludost medija te se čovjek mora zapitati za koga rade. Tu treba MORH reći svoje jer vojska nesmje poznavati demokraciju novinarstva.

KR
Krotila
11:36 08.06.2018.

čestitam hrvatski sokole

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije