Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
diplomacija

Uskoro predstavnik Prištine u Beogradu?

kosovo
Reuters
09.12.2012.
u 14:21

Diplomat, koji će imati status veleposlanika, raditi će u posebnom uredu za Kosovo ili u okviru prostora koje koriste međunarodne organizacije, poput EU.

Kosovski ministar vanjskih poslova Enver Hodžaj je najavio kako će za koji dan premijeru Hashimu Thaciju predložiti imena trojice sadašnjih veleposlanika Kosova za veleposlanika u Srbiji, doznaje agencija Beta, a prenose svi važniji mediji u Srbiji.

Pojasnio je da će kosovski diplomat, koji će kako je rekao, imati status veleposlanika, raditi u posebnom uredu za Kosovo ili u okviru prostora koje koriste međunarodne organizacije, poput EU.

- To će biti ured za veze Republike Kosovo koja će predstavljati Kosovo u glavnom gradu Srbije, u Beogradu. I Srbija će takođe imati isti ured na Kosovu. Obje strane su se suglasile da izaslanstvo EU ponudi prostor. Imat ćemo više od jedne prostorije i bit će dovoljno prostora za rad - rekao je Hodžaj.

Prištinski mediji nagađaju kako će zamjenik prvog čovjeka ureda u Beogradu biti Srbin.

>>Srbija želi bolje odnose, trebaju joj i Kosovo i Hrvatska

Ključne riječi

Komentara 42

TM
Tvrtko mali
19:01 09.12.2012.

Hrvati nista protiv toga da se drzite Albanaca i da se njima radujete,braca ste po krvi i kulturi,mada Albance postujem ali moze li da vi to negde zapisete,i to da se nemoze izbrisati.Da nebude ko sa Turcima i njima stee pomagali na sve moguce nacine a sad kobojagi niste.i ko god spomene Hercegovacki ustanak ili saradnju prije toga vi odma krenete ricu o pojedinim licima i nisu to bili vecina

VP
vizantisko plavo
21:05 09.12.2012.

09.12.2012. u 20:15h carpediem je napisao/la: 09.12.2012. u 19:06h vizantisko plavo je napisao/la: .. Hrvati su najveći kleptomani da zemlji . sobzirom da nemaju svoju povijest sada kradu srpsku istoriju i prikazuju kao svoju -------------------------------------------------- U ne hvala nama nee treba ta vasa bizantiska i turska kultura to mozete ostaviti kod vas a vi postovani gosp. ne mozete vidjeti razliku izmedju glagolice i cirilice pa mislite da je to sve cirilica ali nismo mi ljuti na vas kad vam i vasi akademici iz sanu to trpaju u mozak ali na ja takva vam je kutura. .. A što je onda kradete našu kulturu

Avatar EU Srbin
EU Srbin
16:22 09.12.2012.

e moj crcro, naivan si ti. kod tebe sve tako jednostavno. a i povijest slabo razumijes. tako se i sa turcima pregovaralo, i tapsalo prije nekih 200 godina, ali vi to niste ucili u lijepoj vasoj, ili ste ucili pogresno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije