Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oporba podnijela prijavu

USKOK istražuje konstituirajuću sjednicu Sisačko-moslavačke županije

USKOK
Marko Lukunić/PIXSELL
08.10.2017.
u 14:46

Riječ je o predistražnim radnjama koje provodi USKOK, a sve temeljem kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog dijela podmićivanja zastupnika.

Tijekom proteklog tjedna brojni vijećnici Skupštine Sisačko-moslavačke županije dali su svoj iskaz policiji vezano uz konstituirajuću sjednicu Županijske skupštine održane 26. lipnja ove godine, a kada su oporbeni blok napustila tri vijećnika (jedan HNS-ovac, jedan član stranke BM 365 i jedan iz promijenimo Hrvatsku) i time osigurali potrebnu većinu HDZ-u i njihovu županu Ivi Žiniću.

Kako doznajemo riječ je o predistražnim radnjama koje provodi USKOK, a sve temeljem kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog dijela podmićivanja zastupnika iz članka 339. Kaznenog zakona, a koju su oporbeni vijećnici podnijeli u srpnju.

Pod istragom su i okolnosti pod kojima je jedan od tih vijećnika, Josip Takač, uspio ostvariti vijećnički mandat u skupštini, a što je omogućeno time da je dva dana prije sjednice Skupštine dao otkaz na svoje radno mjesto u Županijskoj upravi te odmah prešao na drugo radno mjesto u županijskoj Razvojnoj agenciji SIMORA.

Naime, zakon brani zaposlenicima županijske uprave da budu vijećnici u županijskoj skupštini, no takve prepreke nema ako je riječ o zaposlenicima tvrtki i ustanova u vlasništvu same županije.

Komentara 15

DU
Deleted user
14:56 08.10.2017.

Jovo_Čaruga: Kad ce istraziti Pupavca? Tesla banka, mesetarenje s glasovima srba, .... a da s tim se ne bave vec za njega rade.

PI
pinkec
19:55 08.10.2017.

USKOK je izgleda zadužen isključivo za HDZ!_

KR
krakatau
16:25 08.10.2017.

Hrvatska demokratska zajednica opet u raljama korupcije. Kako tipično...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije