Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'REZULTATI OČEKIVANI'

Žinić (HDZ) župan, Ikić Baniček (SDP) gradonačelnica Siska

Ivo Žinić
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
04.06.2017.
u 21:04

HDZ-ov Ivo Žinić bit će župan Sisačko-moslavačke županije u još jednom mandatu

HDZ-ov Ivo Žinić bit će župan Sisačko-moslavačke županije u još jednom mandatu. Uvjerljivo je slavio u drugom krugu protiv SDP-ova Zdenka Vahovca. Žiniću je pobjeda u prvom krugu izmakla za nekoliko stotina glasova, a svog je protukandidata bio još tada nadmašio za 20.000 glasova. Slična je razlika bila i sinoć.

I u Sisku bez promjene pa će tim gradom naredne četiri godine nastaviti vladati SDP-ova Kristina Ikić Baniček pobijedivši HDZ-ova Franju Šabana s nešto više od 2000 glasova razlike. Odaziv na izbore u Sisku bio je najveći od svih sjedišta županija u Hrvatskoj, izuzev Gospića.

"Sisak me nije iznevjerio, rezultati su očekivani. Rezultati rada su prepoznati, a ono što sam uvijek govorila ljubav pobjeđuje mržnju, a istina neistinu. Hvala svim Siščanima koji su u velikom broju izašli i koji su mi omogućili da s uvjerljivom razlikom dokažem da smo zaslužili još četiri godine." - rekla je u prvoj izjavi nakon što su objavljeni rezultati Kristina Ikić Baniček koju su u kandidaturi podržali i Laburisti te HSS Braće Radić.

Drugi krug je donio i novog starog gradonačelnika Petrinje. Tamo će na čelu grada ostati Darinko Dumbović koji je osvojio 5350 glasa, a njegov protukandidat – HDZ-ov Mihael Jurić 4497.

Dražen Pavlović (HDZ) ostaje načelnik Velike Ludine. Osvojenih 53,16 posto glasova bilo je dovoljno za pobjedu nad SDP-ovim Tomislavom Bišćanom. HDZ-ov Stjepan Ivoš ostaje načelnik Martinske Vesi s osvojenih 59,59 posto glasova, Nikola Arbutina (SDSS) će i dalje biti načelnik Dvora, a Sunje Grga Dragičević (HDZ).

Sve o lokalnim izborima čitajte OVDJE.

Ivo Žinić
1/66

 

Komentara 1

DU
Deleted user
00:41 05.06.2017.

Jel to ona gradonačelnica što pozdravlja sa drugarice i drugovi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije