Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
79. ŽRTVA U POSLJEDNJIH 18 GODINA

Ušetao u brijačnicu i bez riječi ustrijelio novinara

Foto: JORGE CABRERA/REUTERS/PIXSELL
01.09.2019.
u 07:48

Edgar Joel Aguilar primio je prijetnje smrću, ali nije identificirao počinitelje tih poruka

Novinar Edgar Joel Aguilar ubijen je na sjeverozapadu Hondurasa postavši već 79. novinar koji je od 2001. godine ubijen u toj državi Srednje Amerike.

Aguilar koji je radio kao dopisnik HSH TV-a, ubijen je u gradu Copan, oko 200 km sjeverno od glavnog grada Tegucigalpe, navodi se u izjavi Nacionalnog povjerenika za ljudska prava Hondurasa.

Ubijen je u brijačnici kada je nepoznati napadač ušao u nju i bez riječi ga ustrijelio

"Svaki put kad novinar umre, krši se pravo na život i pravo na slobodu izražavanja," rekao je povjerenik Roberto Herrera Caceres dodavši kako 91% zločina nad novinarima, zaposlenicima i šefovima medija ostaje "nekažnjeno".

Prema lokalnim medijima, Edgar Joel Aguilar primio je prijetnje smrću, ali nije identificirao počinitelje tih poruka. Prvi čovjek organizacije za zaštitu pravosudnih dužnosnika, branitelja ljudskih prava i novinara Danilo Morales, rekao je da organizacija nije primila nikakve zahtjeve za zaštitu od Aguilara.

Organizaciju je 2015. godine stvorila vlada kako bi zaštitila ljude čiji su životi ugroženi zbog njihove aktivnosti.

Honduras je prema podacima međunarodnih organizacija za ljudska prava, jedna od država u svijetu u kojoj je profesija novinarstva opasna.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
08:59 01.09.2019.

da, na žalost.... novinari uvijek pišu istinu i objektivno, pa su na meti ovakvih.... hvala bogu, kod nas je potpuno drugačije 😁

AA
aabbcc
10:22 01.09.2019.

Treba uciti narod da cita novine a ne ubijati novinare koji moraju pisati za pare ono sto im se naredi._ Da nije tako mnogi novinari i mediji 90-ih bi bili sudjeni u Haggu zajedno sa ratnim zlocincima.

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
11:36 01.09.2019.

A ja se ponadao .........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije