Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA UPOZORAVA NA NOVI OBLIK PREVARE

Ušao u ribarnicu, kazao da mu se zaključao auto, molio da mu se posudi novac za prijevoz pa - nestao

Na splitskoj ribarnici bogata ponuda za Badnjak
Miroslav Lelas/PIXSELL
04.02.2022.
u 11:04

Ne sluteći da je riječ o prevari, žena mu je posudila novac. No malo nakon što je otišao, doznala  je da navodno zaključano vozilo u koje nije mogao ući, ne pripada njemu, već  nekome drugome

Bez više stotina kuna ostala je 58-godišnjakinja iz Poreča koju je nasamario  - prevarant. Kako je priopćila porečka policija, nepoznati muškarac je 2. veljače  u poslijepodnevnim satima ušao u  jednu ribarnicu u Poreču.

- Dobar dan. Zaključao mi se automobil, a u njemu su mi ostale stvari. Molim vas da mi posudite mobitel da nazovem brata - kazao je prodavačici.

Nakon što mu je ona posudila mobitel, on je navodno nekoga nazvao. Potom  se opet obratio prodavačici.

-  Brat mi ne može pomoći. Možete li mi vi molim vas posuditi nešto novca da odem do Pule po rezervni ključ? Kada se vratim, vrati ću vam i novac - kazao je prodavačici.

Ne sluteći da je riječ o prevari, žena mu je posudila novac. No malo nakon što je otišao, doznala  je da navodno zaključano vozilo u koje nije mogao ući, ne pripada njemu, već  nekome drugome. Stoga je nazvala policiju te im prijavila što im se dogodilo, pa policija ponovo upozorava građane  da budu oprezni.

  - Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni i da obrate pažnju na novi oblik prijevare koji se pojavio na području Istre. Počinitelji često koriste različite smicalice te  iskorištavaju povjerenje osoba i dovode ih u zabludu ne bi li ih naveli da nešto učine na svoju štetu. Budite oprezni, ne vjerujte svemu što vam govore nepoznate osobe, pogotovo kada od vas traže novac. Pobrinite se da o opasnostima koje vrebaju upoznate svoje roditelje, bake i djedove jer upravo su oni, zbog većeg povjerenja i želje za pomoći, meta ovakvih drskih počinitelja - kazali su u policiji.

Ključne riječi

Komentara 4

BR
Brankko
18:34 04.02.2022.

Na neki je način zapravo prevarantek govoril istinu: nije mogao ući u auto. To je istina. A da su njegove stvari u autu, to nije istina, ali je li to važno... Zaista, zanimljiv način da se dokopa valjda nekoliko desetaka kuna, možda sto, možda dvjesta. A je li zaista zvao s mobitela uopće koga, a ako nekoga jest, koga, ili druga strana poziva nema veze s njim?

VI
vidum
15:49 04.02.2022.

Možda nije laga.Možda stvarno nije moga otvorit auto.

Avatar majkuvam
majkuvam
11:49 04.02.2022.

Dok ima ovaca bit će i prevaranata...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije