Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA AKCIJA EPPO-a U ITALIJI

Osumnjičeni da su varali na uvozu e-bicikla iz Kine. Šteta 13 milijuna eura

bicikl
Pixabay/Ilustracija
04.02.2022.
u 10:04

Tijekom istrage koju su po nalogu EPPO-a proveli  talijanska  carina i talijanska financijska policija obavljen  je niz pretraga te su zamrznuti računi i blokirana imovina tvrtki i osoba koje su osumnjičene u ovoj akciji i to u vrijednosti  od 13 milijuna eura.

Četiri tvrtke i dvije osobe našle su se na udaru talijanskog  Ureda javnog tužitelja (EPPO) koji je protiv njih pokrenuo istragu zbog sumnje da su muljali s porezima prilikom uvoza električnih bicikla i njihovih dijelova iz Kine i Turske, pri čemu, kako se sumnja nisu platili potrebna porezna davanja od najmanje 13  milijuna eura.

Tijekom istrage koju su po nalogu EPPO-a proveli  talijanska  carina i talijanska financijska policija obavljen  je niz pretraga te su zamrznuti računi i blokirana imovina tvrtki i osoba koje su osumnjičene u ovoj akciji i to u vrijednosti  od 13 milijuna eura. Osumnjičene tvrtke su uvozile rastavljene e-bicikle iz Kine, te ih deklarirale kao dijelove za e-bicikle i rezervne dijelove umjesto kao kompletne e-bicikle. Time su uvozne pristojbe bile znatno niže. Osim toga, koristili su turske lažne tvrtke kako bi  prikazali  Tursku kao zemlju porijekla pošiljke umjesto Kine. Slijedom toga, korišten je drugi režim uvoznog PDV-a. Talijanski ured EPPO-a priopćio je i da  nastavlja s daljnjom istragom te priče. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije