Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Županijska skupština

Upravni sud odlučio u korist HDZ-a, ali i dalje M. Lovrić ima većinu

skupština
Nikola Čutuk/Pixsell
24.11.2009.
u 17:10

Potvrđeno je da je zakonit izbor Zlatka Medveda (HNS) za predsjednika Skupštine u lipnju, no on je zbog toga ipak izbačen iz svoje stranke.

SISAK - Upravni sud ovih je dana dostavio rješenje kojim se potvrđuje legalnost sporne sjednice Županijske skupštine na kojoj je za predsjednika izabran sada već bivši haenesovac Zlatko Medved.

Time je odbijena žalba Hrvatske narodne stranke i njezina predsjednika Radimira Čačića na ishod sjednice. No, po svemu sudeći, to ne mijenja trenutačnu situaciju na vlasti u županiji.

HNS glasovao za HSP

Podsjetimo, riječ je o burnoj sjednici na kojoj su vijećnici HNS-a napustili dotadašnju koaliciju sa SDP-om i formirali većinu s koalicijom predvođenom HSS-om i HDZ-om. Za predsjednika Skupštine postavljen je upravo haenesovac, no to se nije svidjelo R. Čačiću, koji je zbog toga raspustio županijski HNS.

– I ova odluka Upravnog suda pokazuje stanje u HNS-u. Dakle, Čačićeva odluka da raspusti HNS nije bila briga za zakonitost, jer je sve bilo već po zakonu, nego je to meni i dalje iracionalni postupak.

Tada je predsjednik Skupštine bio iz njegove stranke, a kasnije ga je HNS srušio i glasovao za haespeovca Kardaša na tome mjestu. Zbog pridržavanja zakona dvojica su vijećnika izbačena iz HNS-a, ni kriva ni dužna – rekao nam je predsjednik županijskog HDZ-a Ivan Šantek.

On je dodao da tom odlukom Upravnog suda ne mogu promijeniti stanje u Skupštini, jer su dva vijećnika HSU-a u međuvremenu promijenila stranu te prešla SDP-u.

“Ne dira me izbacivanje”

– Mi ćemo protiv njih podnijeti kaznenu prijavu jer je vidljivo da je motiv toga prelaska isključivo materijalni, kroz savjetničke pozicije i članstva u odborima – dodaje Šantek.

Najviše je zbog te prve sjednice stradao Zlatko Medved, koji je izbačen iz stranke.

– A samo sam provodio odluke predsjednika ŽO D. Dumbovića, koji nije izbačen iz stranke. No, ne dira me to. Bilo je sve po zakonu, a i ne želim biti u stranci u kojoj se uopće ne razgovara s čovjekom prije nego što ga se izbaci iz nje, i kojoj županica iz SDP-a određuje kako će se voditi politika.

Ja ne znam zašto je to Čačić uopće napravio, vjerojatno iz nekih svojih sitnih interesa – komentirao je odluku Upravnog suda Zlatko Medved.

Ključne riječi

Komentara 11

OB
-obrisani-
18:34 24.11.2009.

a nije ni WEBBER daleko od cacica:::

OB
-obrisani-
23:53 24.11.2009.

a sisak nije u sisačko-moslavačkoj županiji nedgojena kretenčino? Kakvi sve kreteni imaju pristup računalu, ali naravno županicu koja dijeli milijune kuna ljudima koji su htjeli uništiti ovu državu za kretena je u redu , jer se i on sam pronalazii u tome . Kretenčino promjeniti će se vlast po svim takvim egzotičnim županijama , onda ćete drugačije pjevati, lako je sada dok vas predsjednik i vaši tetoše. Samo povezivanje mene sa HDZ-om sa jednim komentarom koji kritizira neke osobe je dovoljan pokazatelj koliki si kreten.

MO
momak23
08:45 25.11.2009.

Nikako Radimir Čačić da pobijedi HDZ pa ni u malim bitkama,toliko o njegovoj veličanstvenosti..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije