Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pelješki most

Upravni sud odbio i prijedlog konzorcija Astaldi-Ictas za zabranu početka radova

Pelješki most
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
11.05.2018.
u 19:45

Krajem travnja Upravni sud odbio je i prijedlog austrijskog Strabaga za privremenu mjeru

Upravni sud u Zagrebu odbio je prijedlog talijansko-turskog konzorcija Astaldi-Ictas za odgodni učinak tužbe, odnosno za zabranu početka radova na Pelješkom mostu.

Astaldi i Ictas taj su prijedlog uputili u sklopu svoje tužbe protiv odluke Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) kojom je odbijena njihova žalba na odluku Hrvatskih cesta da kineski konzorcij predvođen China Road and Bridge Corporationom (CRBC) gradi Pelješki most.

U Upravnom sudu kazali su nam da je prijedlog za odgodni učinak odbijen s obrazloženjem da nije učinjena vjerojatnom okolnost da bi eventualno pretrpljena šteta u odnosu na tužitelje zbog izvršenja osporavanog rješenja DKOM-a od 21. ožujka 2018. bila teško popravljiva. Ponuda Astaldija i Ictasa za Pelješki most vrijedna 2,5 milijardi kuna proglašena je pak nevaljanom jer nisu dostavili traženu bankovnu garanciju.

Upravni sud u Zagrebu još je krajem travnja odbio i prijedlog Strabaga za privremenu mjeru odgode početka radova na Pelješkom mostu dok se ne riješi tužba te tvrtke protiv odluke DKOM-a da odbije njenu žalbu na odabir Kineza za graditelje mosta. Strabag je na tom natječaju ponudio cijenu od 2,6 milijardi kuna. Kinezi su pak ponudili 2,08 milijardi kuna.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
23:55 11.05.2018.

Konačno je V.L. pravi ko nekada... svaka čast, odavno nisam vidio tako veliko " U "

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije