Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema više prepreka

Upravni sud odbio Strabag, radovi na Pelješkom mostu mogu početi

Pelješki most
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
26.04.2018.
u 10:41

Uklonjena je i zadnja moguća prepreka za početak gradnje mosta koji će spojiti Hrvatsku

Zagrebački Upravni sud odbio je zahtjev Strabaga o odgodnom učinku i privremenoj mjeri zabrane gradnje Pelješkog mosta. Tako je uklonjena i zadnja moguća prepreka za početak gradnje mosta koji će spojiti Hrvatsku.

Strabag je Upravnom sudu podnio tužbu i zatražio privremenu mjeru nakon što je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (Dkom) odbila njegovu žalbu na odluku Hrvatskih ceste da posao gradnje Pelješkog mosta povjeri kineskom konzorciju predvođenom China Road and Bridge Corporation.

Ugovor za gradnju Pelješkog mosta potpisan je u ponedjeljak, a da je kojim slučajem Upravni sud prihvatio Strabagov zahtjev za privremenom mjerom, radovi ne bi mogli početi sve dok sud ne donese odluku o tužbi Austrijanaca protiv odluke Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, a to je moglo odgoditi početak radova i za dvije godine.

Pelješki most
1/8
Ključne riječi

Komentara 38

Avatar mrkyyy
mrkyyy
10:57 26.04.2018.

Fala Bogu konačno smo se počeli ponašati kao država

KO
koraknaprijed
10:52 26.04.2018.

Brzo požurite staviti Kakiru duplu pelenu,biti će smrada i jada.

Avatar Vukomerec
Vukomerec
11:11 26.04.2018.

Napokon! Namjeravam voziti preko mosta na Silvestrovo 2022. Strabagu sada kao šlag na kraju poslati financijsku inspekciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije