Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraga policije

Uplatio nekoliko tisuća eura kapare za traktor, otputovao u Francusku po njega i shvatio da je prevaren

traktor
Damir Spehar/PIXSELL/Ilustracija
28.11.2018.
u 10:31

Kad je za nekoliko dana stigao na adresu tvrtke u Francuskoj, pokazalo se da na toj adresi te tvrtke - nema. Na telefon mu se više nitko ne javlja, a ni ne odgovara na e-poštu

Poljoprivrednik iz Varaždinske županije uplatio je nekoliko tisuća eura kapare za novi traktor, otputovao u Francusku po vozilo i tek tada shvatio da je - prevaren. Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaprimili su prijavu 55-godišnjaka, vlasnika poljoprivrednog gospodarstva iz Prilesa, protiv čovjeka koji se predstavio kao predstavnik poduzeća sa sjedištem u Francuskoj.

Tijekom listopada stupio je s njim u kontakt i dogovorio kupnju traktora. Uplatio mu je više tisuća eura kao kaparu na dostavljeni broj žiro računa.

Kad je za nekoliko dana stigao na adresu tvrtke u Francuskoj, pokazalo se da na toj adresi te tvrtke - nema. Na telefon mu se više nitko ne javlja, a ni ne odgovara na e-poštu. Poljoprivrednik je od svoje banke zatražio povrat uplaćenog novca koji do dana prijave još nije vraćen. - Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela - navode u PU varaždinskoj.

Ključne riječi

Komentara 2

MO
modovisisajteMaraschino
11:05 28.11.2018.

zar nije već bio članak o ovom slučaju ili je to novi biser?

RI
rightside
13:40 28.11.2018.

da nije u pitanju mozda velika zelja za brzom preprodajom uz finu zaradu,nebi ovaj izgubio lovu,,)))))) i neka je,,sad nek se obrati policiji pa ce tek onda nakon koju godinu njihovih "izvida" saznat da nista od toga,jer po europolu ,ne postupa se ako steta nije iznad 5000eura. a ovi nasi sami nista ne mogu,,a nit bas zele pomoci,,jedino sta ce napravit je predat sve dorhua to znaci,da se nece rjesavat nista ili ce dorh dati izvjesce da se radi o "nepotpunoj prijavi" pa kao takva odlazi u arhivu,,)))) eto tako to ide ovdje,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije