Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA EPPO-a u RUMUNJSKOJ

Upali na sveučilište Lucina Braga zbog sumnje u milijun eura tešku prevaru

euri
Pixabay
20.09.2023.
u 08:47

EPPO navodi i da sumnja  kako su se imena  studenta, doktoranada i nastavnog osoba iz Azije pojavljivala na platnom popisu dvaju Erasmus Mundus projekata mobilnosti, iako su im ugovori bili pri kraju.

Sveučilište Lucian Blaga u rumunjskom Sibiuu ovih se dana našao na meti Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) koji istražuje prevare s Erasmus fondovima.

Naime, EPPO sumnja da su zaposlenici sveučilišta koji su bili odgovorni za koordiniranje Službe za vanjske odnose, sastavljali fiktivne ugovor s više građana istočne Azije. Na temelju takvih ugovora, sveučilište je potom dobivalo sredstva iz dva EU fonda.

VEZANI ČLANCI:

EPPO navodi i da sumnja  kako su se imena  studenta, doktoranada i nastavnog osoba iz Azije pojavljivala na platnom popisu dvaju Erasmus Mundus projekata mobilnosti, iako su im ugovori bili pri kraju.  Sumnja se da je riječ bila o krivotvorenim potpisima, te da se to koristilo kako bi se novac prenio na druge osobe. Šteta je oko milijun eura, a kada je istrage pokrenuta, pretraženo je više kuća i stanova te prostori sveučilišta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije