Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvan pogona i dalje tri dalekovoda

Uništeno više do 20 transformatorskih stanica

Sisak
Foto: Edina Zuko/PIXSELL
1/6
30.12.2020.
u 14:01

Iz HEP-a i dalje apeliraju građanima na područjima na kojima se otklanjaju kvarovi, da radi vlastite sigurnosti i uspješne provedbe uključenja napona, ne uključuju velika trošila u stanovima i kućama

Na području Petrinje i okolice u ovom su trenutku izvan pogona ostala tri dalekovoda s pripadajućih 79 trafostanica, poručili su iz HEP-a. Pojašnjavaju da je čitava srednjonaponska mreža  u funkciji, ali je zbog uništene niskonaponske mreže u Petrinji i okolnim selima bez opskrbe još uvijek oko 1300 korisnika. Na području Gline napajanje nema oko 200 korisnika. Na području Petrinje i Gline uništeno je više od 20 transformatorskih stanica. Na području Siska i okolice bez napajanja je ostala još jedna trafostanica koja opskrbljuje oko 200 korisnika.  Radnici HEP-a nastoje prespajanjima u mreži što prije omogućiti opskrbu preostalim korisnicima.

Iz HEP navode da je danas  na terenu angažirano više od 150 montera iz Elektre Sisak i tri susjedna distribucijska područja - Zagreb, Križ i Karlovac. U Zagrebu je napajanje vraćeno svim korisnicima koji su prijavili nestanak električne energije te opskrbe u čitavom gradu funkcionira normalno.

Video: Epicentar potresa: 'Dimnjak mi je skoro dijete ubio. Sve je popadalo, katastrofa'

Napominju da učestali naknadni potresi i nadalje dovode do novih lokalnih prekida napajanja i potrebe za dodatnim intervencijama, koje se odvijaju u vrlo složenim uvjetima jer je pristup energetskim objektima otežan. Napajanje dijelova elektroenergetskog sustava osigurano je privremenim rješenjima, a kompletna sanacija i obnova oštećenih dijelova sustava će se odvijati u narednom razdoblju kada okolnosti to dopuste.

Iz HEP-a i dalje apeliraju građanima na područjima na kojima se otklanjaju kvarovi, da radi vlastite sigurnosti i uspješne provedbe uključenja napona, ne uključuju velika trošila u stanovima i kućama. Također pozivamo građane da radi vlastite sigurnosti  u srušenim i oštećenim objektima ne koriste električnu energiju.

Sve dežurne službe Hrvatske elektroprivrede i nadalje ulažu maksimalne napore da što prije otklone preostale kvarove s ciljem što brže potpune normalizacije opskrbe električnom energijom. U Termoelektrani-toplani Sisak u tijeku je otklanjanje uočenih oštećenja, a opskrba kupaca toplinskom energijom u Sisku osigurava se iz HEP-ove Bioelektrane-toplane.

Jučerašnji kvar u Elektrani-toplani Zagreb istoga je dana brzo otklonjen te su obje zagrebačke toplane u funkciji. Nuklearna elektrana Krško je u stanju sigurnosne obustave rada, navode u HEP-u. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije