Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Banski dvori

Unatoč štednji, Vlada će zaposliti nove stručnjake za pregovore s EU

jadranka kosor (1)
Željko Hladika/PIXSELL
30.07.2010.
u 14:12

Naš je cilj potpisati pristupni ugovor u proljeće sljedeće godine, najavila je Kosor te dodala kako će se uskoro završiti privatizacija brodogradilišta jer su se pojavila dva kupca za dva najveća škvera.

- Sve naše snage treba usmjeriti prema tome da izvješće o napretku Hrvatske koje se očekuje u studenom bude uistinu odlično. To će, sasvim sigurno, biti posljednje izvješće u tijeku pregovora - kazala je premijerka Jadranka Kosor nakon sastanka s članovima pregovaračke skupine te glavnim pregovaračem Vladimirom Drobnjakom.

- Naš je cilj potpisati pristupni ugovor u proljeće sljedeće godine, u vrijeme mađarskog predsjedanja Unijom - ustvrdila je Kosor.

Na sastanku je raspravljeno o mjerilima za zatvaranje poglavlja Pravosuđe i temeljna prava te Tržišno natjecanje, a Kosor je zaključila kako "stojimo dobro".

Među važnim pitanjima do kraja pregovora premijerka je istaknula poljoprivredu te jačanje administrativnih kapaciteta, zbog čega je potrebno zaposliti još stručnjaka, unatoč Programu gospodarskog oporavka koji nalaže štednju.

Kosor očekuje i uspješno rješavanje dijela privatizacije brodogradilišta "s obzirom na to da su se na natječaj javila dva kupca za dva najveća brodogradilišta".

- Vjerujem da ćemo to relativno brzo završiti. Dobro je da sindikati i uprave znaju da taj posao trebamo završavati zajedno te ih pozivam da se uključe da učinimo ono što je najbolje - ustvrdila je premijerka.

Kosor smatra da nove slovenske blokade, ovoga puta zbog Nove ljubljanske banke, neće biti.

- Ako smo mogli riješiti pitanje granice, koje je stajalo otvoreno punih 18 godina, onda mislim da možemo i ovo. Vjerujem da možemo biti na tragu dobrih rješenja i da ćemo mogućnosti za blokadu ukloniti - zaključila je Kosor.

Sutra će u Bohinju na sastanku sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom, najavila je Kosor, uz pitanje Nove ljubljanske banke, biti riječi i o gospodarskoj suradnju dviju zemalja. Kosor je odbacila medijske napise da se predsjednik Ivo Josipović ljuti jer Vlada još nije dostavila popis kandidata za mjesta u diplomaciji te je ustvrdila da na tome rade zajednički.

- Pripremili smo taj mogući popis, ali dopustite da s predsjednikom ne razgovaram preko medija nego osobno - kazala je Kosor i ustvrdila da se s Josipovićem čula jutros.

Ključne riječi

Komentara 13

OB
-obrisani-
18:08 30.07.2010.

kakvi vise pregovori .dali smo gizice jedina rupa je ostala uho zar ce nas EU u uho. Sada se bavite Jaca i Josipovic ujedinjenjem balkana ponovno .Jer imamo Udbasa i Srpkinju na vlasti

Avatar florenz
florenz
18:36 30.07.2010.

U EU će ući samo oni građanikoji prežive ove sve moguće i nemoguće restrikcije. Dobar dio umirovljenika, otuštenih starijih radnika - neće. Školovani mladi kadrovi napustit će rad u Hrvatskoj zbog boljeg plaćanja njihova rada, a ostatak prosjećnih građana će neimaština eutanazirati. U ERU moramo na proljeće da HDZ može na velikim zvonima zvoniti prije parlamentarnih izbora kako je \"spasio\" Hrvatsku i uveo je u EU. Bez proizvodnih radnih mjesta još ćemo više toga uvoziti, profitirat će kojekakvi trgovački centri, a selo će uz petrolejku nadživjeti glad zahvaljujući proizvodnji hrane - za sebe. Bijeda i restrikcije u zdravstvo smanjit će broj umirovljenika, a sve će nas nadživjeti tajkuni za koje će raditi bud-zašto uvezeni radnici iz Rumunije, Bugarske, i sl. zemalja. Oni 200 obitelji će se namnožiti i postat ćemo zemlja samih celebritija i aktivnih političara. Živjet će dobro i politički umirovljenici s povlaštenim mirovinama. U \"Jugi\" stvoreni mirovinski fondovi su isparili pa za tom lovom moraju i umirovljenici koji su svoj radni vijek završili. Krasna perspektiva za Hrvatsku zahvaljujući HDZ-u koji nas uvodi u Eurovu.

MU
muthafka
15:21 30.07.2010.

ma šta će nama pregovaraći kad ni ne želimo u eu! jaco daj nam objasni kakve će koristi donijeti ta eu običnom gradjaninu??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije