Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOHA DITORE Tajna ponuda prištinskim dužnosnicima

UN predložio podjelu Kosova na sjeverni, srpski, i albanski dio

Fatmir Sejdiu
Foto: AP
27.10.2008.
u 19:07

Posebni izaslanik UN-a za posredovanje u dijalogu Priština – Beograd u vezi s promjenom međunarodne civilne nazočnosti na Kosovu Andrew Ladley predložio je upravnu podjelu sjevera Kosova i ostalog dijela Kosova, što su kosovski čelnici odbili jednostrano prekinuvši sastanak, tvrdi danas u ekskluzivnom prilogu jedan od najutjecajnijih prištinskih dnevnika Koha Ditore.

Po izvorima toga dnevnika, u međunarodnim krugovima i kosovskim ustanovama novozelandski diplomat se, daleko od očiju javnosti i medija na Kosovu, susreo s najvišim predstavnicima kosovskih ustanova kako bi službeno predstavio svoj prijedlog. Kosovski čelnici, predsjednik Fatmir Sejdiu, premijer i njegov zamjenik Hashim Thaqi i Hajredin Kuqi, nisu dopustili izaslaniku UN-a da objelodani svoj prijedlog prekinuvši jednostrano taj sastanak.

Prištinski dnevnik navodi da je Ladley angažiran odnedavno kako bi izradio dokument o novim dogovorima između Prištine i Beograda koji bi omogućili provedbu planova glavnog tajnika UN-a Ban Ki-moona o preoblikovanju misije UNMIK-a i uspostavi nove europske misije EULEX-a. (H)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije