Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOBNI ZALOGAJ

Ne pamte ovakav slučaj: Muškarac opekao grkljan pa se nakon nekoliko sati ugušio

Ilustracija
Foto: Getty Images
10.10.2019.
u 20:00

Samo 12 sati nakon što je opekao grlo prevrućim ribljim odreskom njegov grkljan je toliko natekao da više nije mogao disati, a niti gutati zbog bolova

Gotovo nevjerojatna smrt zadesila je 51-godišnjeg muškarca iz Velike Britanije. Naime, Darren Hickey preminuo je zbog prevruće hrane.

Samo 12 sati nakon što je opekao grlo prevrućim ribljim odreskom njegov grkljan je toliko natekao da više nije mogao disati, a niti gutati zbog bolova.  

Kako piše Metro, shvatio je da nešto nije u redu kada je bol postajala sve jača. Otišao je na hitnu, ali je bio poslan kući s paracetamolom. Po povratku kući oteklina se samo pogoršavala. Oko 21 sat počeo se gušiti, što je čuo njegov partner Neil Parkinson.

- Vikao je pa sam potrčao gore. Gušio se i kašljao pa sam ga udario po leđima, a onda je samo pao - kazao je Neil.

Hitno je prebačen u bolnicu, ali je umro malo iza ponoći. Naknadno je utvrđeno da je grlo bilo oštećeno toliko duboko da nije bilo moguće primijetiti to klasičnim pregledom, nego samo specijalističkim, ali s obzirom na to da se takvi slučajevi liječnicima gotovo nikad ne događaju, nitko ga nije uputio na daljnje pretrage.

Prema riječima patologa, takve smrtne slučajeve zabilježili su kod ljudi koji su umirali u požarima. - Pacijent može jako dobro izgledati neko vrijeme, razgovarati normalno s vama sve dok ne krene oticanje - kazao je liječnik Patrick Waugh opisujući nepredvidivost ovakvih slučajeva. 

- Uzrok su bili vrlo mali, ali vrlo vrući riblji odresci koji su uzrokovali katastrofalne posljedice. Ovo je ogromna tragedija - kazao je mrtvozornik ističući kako ovo treba biti ozbiljna lekcija svima.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar transdanubier
transdanubier
05:06 11.10.2019.

tko zna što mu je još servirao uz te vruće riblje odreske taj drugi partner?! nije isključeno da je već oko bacio na nekog mlađahnijeg partnera pa je ovoga poslao u ropotarnicu. trebalo bi tog "preživjelog" partnera malo stisnuti ii prisiliti na detektor laži pa bi koješta izašlo na vidjelo...

TH
than
01:33 11.10.2019.

Uspoređuju vruću hranu sa požarima ? O živote... Prvo i osnovno, nitko neće gutati vruću hranu već će je refleksno izbaciti čim je osjeti na jeziku. Čovjek je dobio alergiju na nešto. Naravno, liječnici da ih se ne tuži izmišljaju svašta. Poslali su kući čovjeka koji je dobio alergiju na plodove mora. Ako ima i 1% istine u svemu ovome uopće.

Avatar Strangethedreamer
Strangethedreamer
00:24 11.10.2019.

Partner mu servirao vrele riblje odreske. A ovaj guta sve što partner daje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije