Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba protiv droga

Umjetnošću protiv svake ovisnosti - zabavi se i druži s prijateljima

Međunarodni dan borbe protiv droga u Novom Vinodolskom (1)
Foto: Anton Ficko/HaloPix/PIXSELL
1/3
26.06.2011.
u 15:19

Namjera je upozoriti globalnu svjetsku javnost na rastući problem zloporabe droga i potrebu stvaranja društva slobodnog od droga

Zabavi se i druži s prijateljima bez cigareta, alkohola i droga, učini život pun sreće, smijeha i ljubavi, poruka je mladima ravnateljice Crvenog križa Novog Vinodolskog Vesne Đujić i volonterke toga društva Martine Begčević u povodu 26. lipnja, Međunarodnog dana borbe protiv zloporabe droga i nezakonitog prometa drogama što ga je 1987. godine proglasila Opća skupština Ujedinjenih naroda.

Namjera je upozoriti globalnu svjetsku javnost na rastući problem zloporabe droga i potrebu aktivnog uključivanja svih aktera u društvu za djelovanje na postignuću zajedničkog cilja: Međunarodno društvo slobodno od zloporabe droga.

Vodeći se time mladi aktivisti CK-a svojim su vršnjacima i ostalim sugrađanima dijelili letke i brošure HCK-a "Što svaki roditelj treba znati", "Kako prepoznati utjecaj droge" i "Donesi pravu odluku". Tijekom cijele godine oni su članstvom u Likovanoj radionici aktivno sudjelovali i u programu podizanja kvalitete života "Umjetnošću protiv svake ovisnosti", te su upriličili izložbu na kojoj su pokazali što su oni to radili.  A u keramici su na temu primorskih kuća, nihovih poneštra (prozora) i portuna (vrata) njihove vrijedne ruke napravile 83 umjetnička djela kojima su zadivili roditelje i ostale goste.

Komentara 1

SV
sveznalica100
08:43 27.06.2011.

Ovisnost je u porastu jer su ljudi globalno nezadovoljni, a nezadovoljni su jer su prezahtjevni u svakom pogledu i ništa nije dovoljno dobro, pogotovo kada besposleni ( svojom ili tuđom krivicom) satima dnevno gledaju na svim dostupnim TV kanalima isto-sapunice pune prelijepih ljudi-bogatih,zločestih, dobrih, patnika i sl. a sve bez da se u bilo kojoj vidi da netko NEŠTO RADI.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije