Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branitelji domovine

Umjesto raketa, Iran na Dan vojske pokazuje medicinsku opremu

Iran - koronavirus
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
17.04.2020.
u 11:29

Zbog zdravlja i društvenih protokola, nije moguće održati vojnu paradu... Neprijatelj je sada skriven i liječnici i sestre su na prvim linijama bojišnice, rekao je predsjednik Hasan Rohani.

Iran je u petak, na nacionalni Dan vojske, pokazao svoju vozila za dezinfekciju, mobilne bolnice i drugu medicinsku opremu kako bi istaknuo ulogu vojske u borbi s pandemijom koronavirusa koja je snažno pogodila zemlju.

Mala parada nazvana "Branitelji domovine, pomagači zdravlja", koja se održala na lokaciji centra za obuku ispred skupine zapovjednika sa zaštitnim maskama, nije ni približno sličila na uobičajenu paradu na Dan vojske u kojoj sudjeluje marširajući vojnici, rakete, podmornice i oklopna vozila, a zrakom lete vojni avioni. 

"Zbog zdravlja i društvenih protokola, nije moguće održati vojnu paradu... Neprijatelj je sada skriven i liječnici i sestre su na prvim linijama bojišnice", rekao je u svojoj poruci vojnicima predsjednik Hasan Rohani, objavljenoj na državnim medijima. 

Foto: Reuters/PIXSELL

General bojnik Abdolrahim Musavi zahvalio je više od 11 tisuća vojnog medicinskog osoblja koje se bori s koronavirusom.

Iran je bliskoistočna zemlja koja je najpogođenija respiratornom bolešću covidom-19. Službeni broj smrti narastao je u četvrtak na 4869, a parlamentarno izvješće kazalo je da bi stvarni broj mogao biti duplo veći. 

Zamjenik ministra zdravlja Iraj Harirchi upozorio je da bi se ujesen zaraza dodatno mogla proširiti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije